WEC 2 wint confrontatie met Mariahout 3

Nadat de nieuwe teamfoto voor dit seizoen gemaakt was en na een minuut stilte ter nagedachtenis aan Ad Verhoeven trad WEC aan tegen de altijd lastige tegenstander Mariahout 3. Vorig jaar leverde dit tot 2 keer toe een gelijkspel op. WEC wist nog dat vorig jaar het vaak wedstrijden waren op scherpst van de snede. Afspraak was ook dat we niet in discussie zouden gaan met hun en ons eigen spel te spelen.

Dat dit werkte bleek al na 7 minuten. Na een mooie dieptepas van Thomas de Veer op Mark van Os probeerde laatstgenoemde de bal keurig in de hoek van de goal te spelen. De verdediger van Mariaheide stak bewust zijn arm uit en maakte hierbij opzettelijk hands. Dit leverde hem een rode kaart op. Het vervolg was een penalty die door Lex Rovers keurig en beheerst in de hoek werd geschoten en daarmee de stand al vroeg op 1-0 bracht. Ondanks de man minder bleef Mariahout goed aanvallen. De verdediging van WEC had het druk maar hield goed stand. In de 27e minuut was het wederom Mark van Os die met een goede actie kon doorzetten richting de goal van de tegenstander. Hij werd hierbij zodanig vastgehouden dat een gele kaart hierop volgde en Mariahout nog maar met 9 man op het veld stond. Deze overtal situatie leverde een aantal aanvallen op voor WEC. In de 29e minuut was het Guus van de Velden die met een mooie actie Lex Rovers bereikte. Zijn breedtepass ging naar Stein van der Plas die de bal net naast de goal schoot. Een minuut later was het wederom Lex Rovers die met een voorzet ditmaal Brian Pijnappels bereikte. Deze wist koppend de bal rakelings langs te koppen. In de 32e minuut was het Paul van de Heuvel die vanaf de rechterzijde Mark van Os met een voorzet bediende. Met een technisch geplaatste kopbal wist hij de stand op 2-0 te brengen. Het laatste hoogtepunt van de 1e helft was in de 42e minuut. Paul van de Heuvel zag vanaf zijn eigen helft de keeper iets te ver voor zijn goal staan. Zijn schot ging rakelings over maar leverde een staande ovatie op van het publiek op de tribune.

In de 2e helft kwam Niels van der Looij in het veld voor de licht geblesseerde Stein van der Plas en Stan van de Meerakker voor Thomas de Veer. In de 54e minuut kreeg Stan van der Meerakker zijn eerste mogelijkheid. Zijn schot ging over de goal van Mariahout heen. Een minuut later belande een schot van Arne Donkers op de lat. In de 65e minuut was het Arne Donkers die nog een overtreding beging en met een gele kaart naar de kant mocht. Na 73 minuten was het voor Sjoerd van Berkel ook over. Thomas de Veer kwam weer terug in het veld om de verdediging te ondersteunen. Mariahout bleef nog aanzetten en dat leverde ook Mark van Os nog een gele kaart op. In de 85e minuut was het Arne Donkers die met een natrappende beweging flink geraakt werd. Hierbij kon hij zijn rechterbeen niet meer strekken en moest met een brancard van het veld af. Daan van Lieshout verving hem en tevens kwam Max van de Oest in het veld voor Paul van de Heuvel.

De eindstand bleef 2-0 waardoor WEC weer de aansluiting kreeg in de kop van de competitie. De uitwedstrijd zal vermoedelijk weer net zo fel worden als hier maar het team is hier uitstekend mee omgegaan.