WEC 2 wint ook de 2e bekerwedstrijd

By 10 september 2018 Wedstrijdverslagen

Na de 4-0 overwinning vorige week thuis op VOW, trad WEC 2 vandaag om 10:00 uur aan in Veghel tegen Blauw Geel ‘38/Jumbo 4. Jazeker een uitwedstrijd om 10:00 uur. Dat betekent verzamelen bij WEC om 8:30 uur. En ja hoor iedereen was op tijd aanwezig. Voor het eerst kon keeper Jeroen van de Sangen zijn kwaliteit laten zien doordat Jasper van Oss de afwezige Luuk Santegoeds moest vervangen bij WEC 1. Vanaf de 1e minuut was het een wedstrijd die niet alleen met de voeten maar ook met de mond gespeeld werd. Het volledige team bestond uit voetballers met een Turks/Marokkaanse achtergrond. In de 3e minuut was het Sjoerd van Berkel die met een correcte sliding Blauw Geel van het scoren afhield. Een minuut later een felle overtreding op Julian van Thiel. Uit de vrije trap van Lex Rovers kopte Sjoerd van Berkel net langs. De wedstrijd bleef vrij grimmig en de scheidsrechter liet vrij veel toe tot frustratie van een aantal spelers van beide teams. Vanwege de felle overtreding op Julian van Thiel kwam in de 23e minuut Mark van Os in het veld. Toch kwam Blauw Geel in de 35e minuut onverwachts op de 1-0. Een schot van de buiten het strafschopgebied was voor Jeroen van de Sangen niet te stoppen. Een minuut later kreeg WEC wederom een vrije trap. Ditmaal was het Brian Pijnappels die de bal voorgaf. Het was Daan van Lieshout die hier net niet bij kon. Hierdoor bleef de stand van 1-0 op het scorebord tot aan de rust.

Coach Roel van Wordragen wisselde in de rust Daan van Lieshout voor spits Carlo van Nuland. Hierdoor was er een wat vaster aanspeelpunt voorin waar de beide vleugelspitsen Arne Donkers en Lex Rovers met hun snelheid wat mee zouden kunnen doen. In de 50e minuut bracht de keeper van Blauw Geel nog redding op een schot van Arne Donkers. Maar 2 minuten later wist Arne Donkers toch het net te vinden na een mooie aanval vanaf links. De bal kwam uiteindelijk via Sjoerd van Berkel bij Brian pijnappels, die de bal mooi verlengde waardoor Arne Donkers de 1-1 kon aantekenen. In de 60e minuut kwam Tijn van Aarle in het veld voor Thomas de Veer. WEC kreeg wat meer grip op de wedstrijd en dat leidde tot een paar schoten door Arne Donkers en Brian Pijnappels. Met name over de linkerzijde kreeg de goed mee opkomende Paul van de Heuvel regelmatig gelegenheid om aanvallend samen met Lex Rovers wat voorzetten af te geven. In de 68e minuut kwam WEC goed weg door een fout in de verdediging van Tijn van Aarle waardoor Blauw Geel met hun aanval op de paal schoot. WEC liet het hier niet bij zitten en na goed doorzetten wist Niels van der Looij de bal af te pakken en de bal af te leveren aan de op snelheid lopende Lex Rovers. In het strafschopgebied wist hij de bal perfect terug te leggen op Carlo van Nuland die hier wel raad mee wist en de 1-2 liet noteren. Een aanval uit het boekje. Nadat de scheidsrechter tot 2x toe een aanval van WEC af floot wegens onterecht buitenspel, wisselde Roel van Wordragen Stein van der Plas en Thomas de Veer voor Carlo van Nuland en Paul van de Heuvel om met een 5 mans verdediging de boel op slot te houden. Dit pakte prima uit. De mogelijkheden die er nog kwamen werden door Jeroen van de Sangen prima gepareerd. In de 85e minuut viel de licht geblesseerde Arne Donkers uit waarna Stan van der Meerakker voorin de verdedigers van Blauw Geel het lastig mocht maken. Hierna gebeurde niet veel meer waardoor WEC een verdiende overwinning uit Veghel mee kon nemen naar De Glorie.

Met nog 1 speelronde te gaan treed WEC 2 volgende week in Heeswijk aan tegen Heeswijk 3. Door de andere resultaten heeft WEC 2 aan een gelijkspel voldoende voor de 1e plaats en door te mogen bekeren.