WEC 2 wint opnieuw thuis van S.V. Brandevoort 2

Nadat WEC twee weken geleden voor de beker tegen S.V Brandevoort won, moest WEC vandaag voor de kompetitie wederom tegen de club uit Helmond. Dat de club uit Helmond het verlies nog niet was vergeten bleek al direct na de aftrap. Zij gingen direct fel van start, terwijl het leek of WEC de duels vermeed. 

Ze waren steeds te laat en het was in de 7e minuut al direct een goal na een fout in de verdediging van WEC. Door het niet alert genoeg optreden van Ryan Mutsaars kon de linksbuiten makkelijk richting de goal en eenvoudig scoren bij keeper Jasper van Oss. De tot dan zeer goed spelende Arne Donkers moest in de 15e minuut het veld verlaten met een blessure aan zijn enkel. Danny Marra verving hem in de voorhoede. De eerste grote kans kwam in de 34e minuut door Danny Marra, maar helaas kon de keeper van S.V. Brandevoort redding brengen. Toch was het WEC die redelijk onverwachts toch op 1-1 kwam in de 38e minuut. Het doelpunt werd gemaakt door Thomas Bolink wat ook tevens de ruststand was.

Tijdens de rust was Arne Donkers toch weer voldoende hersteld om te spelen en kon hij het veld weer betreden voor de moegestreden Koert van de Ven die weer terug is van een blessure. WEC begon direct ook wat agressiever in de duels waardoor in de eerste 10 minuten de keeper uit Helmond tot twee keer redding moet brengen na een actie van Arne Donkers en een vrije trap van Thomas Bolink. Na 57 minuten liet speler/coach Roel van Wordragen zich vervangen door Niels van der Looij zodat hij ook vanaf de zijkant wat meer sturing kon geven. In de 60e minuut kopte de jarige Teun Vermeer net naast uit een hoekschop van Thomas Bolink. Na 67 minuten moest de goed spelende Wout Maas zich laten vervangen door Danny van Kessel. In de 76e minuut kwam Stan van de Meerakker in de spits erbij voor Teun Vermeer. Met zijn felheid brengt hij toch de nodige onrust in de verdediging van de tegenstander. In de 80e minuut was het Danny Marra die met een mooie dieptepass Danny van Kessel voor de keeper zette. Helaas kwam die een halve meter te kort om de bal achter de keeper te krijgen. Een minuut later kwam WEC toch op een 2-1 voorsprong. Na een overtreding op Arne Donkers was het Jordi van den Burgt die uit een vrije trap de bal in de verre bovenhoek krulde en de goed spelende keeper van S.V. Brandevoort kansloos liet. WEC zette nog eens aan en in de 83e minuut was het Thomas Bolink die een opening in de verdediging zag en het strafschopgebied opzocht. Hier werd hij door de verdediging onderuit gehaald waarna scheidsrechter Ad Spierings een strafschop gaf. Het was Danny Marra die deze feilloos inschoot en zo de stand op 3-1 bracht. Twee mooie goals die gemaakt werden in een periode dat de “vaste waarden” van WEC 2 (Roel van Wordragen, Teun Vermeer, Wout Maas en Carlo van Nuland) op de bank zaten en de jeugd in het veld stond. In de 86e minuut kreeg Arne Donkers nog een publiekswissel en mocht Carlo van Nuland de wedstrijd verder afmaken.

Een mooi resultaat na de slechte wedstrijd van vorige week geeft toch weer vertrouwen naar de komende weken.