WEC 2 wint overtuigend van Ollandia 2

Nog zonder de herstellende Thomas Bolink en de afwezige Jochem Dissel krijgt WEC 2 weer een steeds completere groep. De reservebank wordt weer steeds voller en sterker. WEC had nog wat goed te maken na het gelijkspel in Olland en het bekerverlies van afgelopen week in Uden. Ze begonnen ook aanvallend aan de wedstrijd en dat leverde in de 2e minuut al het eerste gevaar op.

Een vrije trap van Roel van Wordragen werd door Ryan Mutsaars in de goal geprikt maar hij stond helaas net buitenspel. WEC bleef de druk erop houden en na 10 minuten was het raak. Een voorzet van Arne Donkers belande bij Teun Vermeer die zijn tegenstander uitkapte en met links de bal in de korte hoek schoot en daarmee WEC op 1-0 bracht. WEC bleef aanzette maar Ollandia verdedigde met alle macht. In de 20e minuut kwam een voorzet van Teun Vermeer bij Wout Maas. Zijn schot werd door de keeper van Ollandia gepareerd. De eerste gevaarlijke actie van Ollandia kwam na 40 minuten. Een dieptepass belande bij een speler van Ollandia die vlak voor keeper Jasper van Oss opdook. Deze speler schrok hier zo van dat hij de bal volledig verkeerd raakte en voor Jasper van Oss makkelijk was om deze bal op te rapen. De laatste actie voor rust kwam op naam van Ryan Mutsaars die op een mooie steekpass van Roel van Wordragen net langs schoot.

Na de rust kwam Stan van der Meerakker in het veld voor “Il Capitano” Carlo van Nuland. Olland 2 ging wat aanvallender spelen en dat leverde in de 50e minuut een vrije trap op aan rand van het strafschopgebied. Deze werd door de keeper van WEC netjes over de lat heen getikt. In de 59e minuut kreeg WEC een vrije trap links van het strafschopgebied na een overtreding op Arne Donkers. Het was Ryan Mutsaars die de bal in één keer achter de keeper in de verre hoek draaide en de stand op 2-0 bracht. WEC bracht hierna de van een blessure herstellende Jordi van de Burgt (55e min.) en Lex Rovers (70e min.) in het veld voor Max van der Oest en Teun Vermeer. Ook Pim Goijaerts (70e min.) kwam in het veld voor Danny van Kessel. Het was Lex Rovers die in de 73e minuut net niet tot scoren kon komen na een mooie passeerbeweging. WEC probeerde het nog met een aantal momenten van Arne Rovers en Stan van der Meerakker maar Ollandia hield stand. Na 77e minuten kwam Tijn van Aarle nog in het veld voor Wout Maas. WEC hield de regie op het veld en dat was een mooie gelegenheid om twee minuten voor het einde Roel van Wordragen nog een publiekswissel te geven. Een duidelijke overwinning en de nul gehouden. Dit geeft weer een goede stimulans voor het vervolg van de competitie.