WEC 2 wint met overtuiging bij Avanti ‘31

Dinsdagavond stond de derby op de Boschweg tegen Avanti ’31 3 op het programma. Coach Roel van Wordragen had vooraf een strategisch plan opgezet om de routiniers van Avanti te verslaan.

Toch was het Avanti wat direct na de aftrap het initiatief nam. Door een overtreding kreeg de thuisploeg na 20 seconden hun 1e vrije trap. De bal werd voorgegeven waarna deze door hun aanvaller achter keeper Jasper van Oss werd gewerkt. De scheidsrechter in opleiding keurde de goal goed maar assistent scheidsrechter Eric van Esch had de vlag al in de lucht gestoken voor buitenspel. Na overleg gaf de scheidsrechter toch een keepersbal en kon WEC zich opmaken voor de aanval. Na vele kansen voor spits Carlo van Nuland, was toch hij die de score wist te openen en in de rebound, na een vrije trap van Arne Donkers, de bal achter de keeper van Avanti te krijgen en de 0-1 aan te tekenen.

In de 2e helft werd de score verdubbeld na een doelpunt van Danny van Kessel. Niet veel later greep een speler van Avanti, Arne Donkers bij zijn keel na een vermeende overtreding. De scheidsrechter was resoluut en toonde direct een rode kaart waarna de speler kon inrukken. Avanti kreeg nog een penalty, maar keeper Jasper van Oss wist deze in de verre rechtse hoek van hem eruit te halen. Hierna was het een verloren race voor Avanti. De laatste goal werd gemaakt door invaller Stan van der Meerakker die koppend de 0-3 maakte in een voor hem tragische week na het overlijden van zijn dierbare opa. Vreugde en verdriet zaten voor hem dicht bij elkaar.

Komend weekend speelt WEC 2 de uitwedstrijd tegen rode lantaarndrager DVG 3. Een nieuwe overwinning moet na deze opsteker zeker plaatsvinden.