WEC 2 wint thriller van DVG 2

By 26 november 2019 Wedstrijdverslagen

Na de overwinning van vorige week in Heesch kon WEC 2 vandaag proberen thuis dit goede resultaat door te zetten. Door de kleine verschillen bij de 6 bovenste teams was de wedstrijd tegen DVG een topper te noemen. Helaas moest Guus van der Velden in de warming up afhaken waardoor, de niet geheel fitte, Wout Maas alsnog in de basis kon starten.

De wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Ad Spierings begon voor DVG 2 voortvarend. In de eerste 10 minuten wisten zij tot twee keer toe gevaarlijk uit te komen en met een geblokt schot en een schot net over de lat bleef het nog 0-0. WEC probeerde onder de druk uit te komen maar ook DVG kreeg verder geen echt gevaarlijke kansen. Het was met name Luuk Theunissen die een aantal malen de bal met zijn hoofd redde om groter gevaar te voorkomen. Pas in de 21e minuut was het WEC die een vrije trap kreeg na een overtreding op Luuk Theunissen. Het was Mark van Os die de bal panklaar legde op het hoofd van Roy Verbakel die de bal rakelings over de lat kopte. Na 29 minuten was het Wout Maas die met een dieptepas Mark van Os wegstuurde die de keeper aan de rechterzijde passeerde en de bal richting de goal speelde. Een meelopende verdediger kon helaas voor WEC nog redding brengen. Twee minuten later was het DVG die het dichtst bij de openingstreffer kwam, maar het schot kwam tegen de paal. In de 41e minuut was het Mats van der Heijden die met een voorzet Roy Verbakel bediende die nu de bal gered zag worden door de keeper van DVG. Het laatste gevaar van de 1e helft kwam in de 42e minuut waarbij een vermeende handsbal zou zijn na een actie van Marc van Os. Doordat hier niet voor gefloten werd bleef de ruststand 0-0.

Na de rust konden Wout Maas en Lex Rovers in de kleedkamer achterblijven en mochten Arne Donkers en de na een lange blessure herstelde Julian van Thiel hun opwachting maken. Met de snelheid op beide vleugels begon nu WEC voortvarend aan de 2e helft. Na 5 minuten was er een overtreding op Roy Verbakel op de rand van het strafschopgebied. Specialist Mark van Os lepelde de bal over de muur in de hoek, maar de keeper van DVG wist deze prima uit de hoek te halen en tot corner te verwerken. De corner die kort werd genomen kwam voor en het was nu in aanvallend opzicht dat Luuk Theunissen deze via de kop beroerde en de paal in de weg zag staan. In de 55e minuut was het Arne Donkers die vanaf rechts richting de goal ging maar zijn schot in het zijnet zag verdwijnen. Uit de aanval van DVG die hierop volgde was het moment van Luuk Santegoeds daar. Tot tweemaal toe wist hij redding te brengen op de buitenspeler die alleen op hem afkwam. Na een overtreding op Mark van Os in de 59e minuut mocht hij uiteraard zelf de vrij trap nemen. De bal ging recht op de kruising af en waar iedereen dacht dat hij erin ging was het toch weer de keeper van DVG die zijn hand erachter kreeg. Na 65 minuten was het Niels van der Looij die zijn opwachting mocht maken voor Pim de Veer. In de daarop volgende minuut was het opnieuw DVG wat gevaarlijk werd. Ditmaal stond voor hun de paal in de weg. Een paar minuten later was het opnieuw Luuk Santegoeds die WEC in de wedstrijd hield . Met een prima redding in de korte hoek behoede hij WEC voor een achterstand. In de 74e minuut mocht de moegestreden Mats van der Heijden naar de kant en kon Ryan Mutsaars het veld betreden voor een extra aanvallende stimulans. Na wederom een overtreding op WEC mocht Bas Smits in de 78e minuut de vrije trap nemen. Deze belande bij Arne Donkers die zijn man passeerde en de bal voor de goal bracht. Uit de kluts kwam de bal voor de voeten van de nog koud zijnde Ryan Mutsaars die daar wel raad mee wist en de bal achter de keeper van DVG schoot. Wederom een gouden wissel van coach Roel van Wordragen. Eindelijk had WEC de voorsprong van 1-0 in handen. DVG begon hierna aan een slotoffensief, maar WEC wist goed stand te houden en wist voor het aanwezige publiek deze stand over de eindstreep te trekken.

Een belangrijke overwinning waardoor WEC 2 zich weer op een gedeelde eerste plaats heeft genesteld. De overwinning geeft weer volop vertrouwen voor de nog 2 aankomende uitwedstrijden voor de winterstop.