fbpx Skip to main content

WEC 2 wint van Blauw Geel

By 30 oktober 2019november 1st, 2019Wedstrijdverslagen

Op het kunstgras van Blauw Geel ’38 mocht WEC 2 laten zien dat ze bovenin de 3e klasse goed meekunnen. Tegen het 3e team wat voornamelijk bestond uit spelers met een Turkse achtergrond had WEC al ervaring doordat ze deze vorig jaar in de beker al waren tegen gekomen. Een krappe 1-2 overwinning was destijds de uitslag in het voordeel van WEC 2.

Ondanks de matige warming up op het slechte inloopveld begon WEC toch fel. Na wat aftasten was de 1e gevaarlijke aanval ook direct raak voor WEC. Het was Mark van Os die aan de linkerzijde de bal onderschepte en op volle snelheid alleen op de keeper afkon en de bal beheerst in de verre hoek schoot en daarmee in de 5e minuut WEC 2 op een 0-1 voorsprong zette. Na 17 minuten was het Mats van der Heijden die met een mooie actie kon schieten, maar de bal opzij legde voor Pieter van der Sangen. Zijn schot werd door de keeper van Blauw Geel gestopt. Ook Blauw Geel kreeg zijn kansen die voornamelijk kwamen uit lange ballen in de diepte. Een minuut na de kans van WEC was het toch Blauw Geel die in het strafschopgebied van WEC kwam. Nadat keeper Luuk Santegoeds de bal los liet kon de speler van Blauw Geel alsnog scoren en de stand op 1-1 brengen. In de 22e minuut was het Niels van der Looij die over rechts kon oprukken en een voorzet mocht geven. Deze was helaas net te lang. Na 25 minuten kon Luuk Theunissen de bal prima blokken na een mooie actie van Blauw Geel en daarmee de achterstand voorkomen. In een steeds grimmiger gedeelte van de wedstrijd waarin de spelers van Blauw Geel het meer met elkaar en de scheidsrechter aan de stok hadden, kreeg WEC nog een vrije trap op de rand van het strafschopgebied na een overtreding op Teun Vermeer. Het was Bas Smits die de bal rakelings langs schoot. Niet veel later was het was het Blauw Geel die weer gevaarlijk werd. Ditmaal was het Luuk Santegoeds die tot een prima redding kwam. In de aanval daarna wat het Pim de Veer die op de doellijn redde waarmee de ruststand 1-1 bleef.

Net 3 minuten na de aftrap probeerde Blauw Geel vanaf de middellijn keeper Luuk Santegoeds te verschalken. Deze kon net onder de lat de bal erover tikken en daarmee een doelpunt voorkomen. In de 51e minuut was het Roy Verbakel die met een schot probeerde te scoren. Ditmaal was het een speler van Blauw Geel die een doelpunt kon voorkomen. Coach Roel van Wordragen kwam met zijn eerste wissels. In de 56e minuut moest Pim de Veer het veld verlaten met een blessure aan zijn vinger die hij in de 1e helft al opliep. Jeroen Wouters was zijn vervanger. Na 59 minuten mocht ook Pieter van der Sangen moegestreden het veld verlaten. Brian Pijnappels mocht zijn plaats overnemen. In de 65e minuut kwam WEC toch weer op voorsprong. Na opnieuw een actie van Mats van der Heijden kon de verdediging redding brengen, maar in 2e instantie was het opnieuw Mark van Os die scoorde en de 1-2 aantekenden. Na 68 minuten kwam Wout Maas in het veld voor de licht aangeslagen Bas Smits en in de 75e minuut mocht Lex Rovers het veld betreden voor Teun Vermeer. Over een gouden wissel gesproken. Lex Rovers stond koud 2 minuten in het veld waarna hij van rechts een uitstekende voorzet kreeg van Niels van der Looij die hij in één keer achter de keeper van Blauw Geel schoot die daarbij ook volkomen kansloos was. Hiermee kwam de stand op 1-3. Met nog 10 minuten te spelen kwam Stein van der Plas nog in het veld voor Rick Vos om achterin de zaak op slot te gooien. De laatste actie was wederom van Lex Rovers die de bal uit de lucht nam maar helaas overschoot.

Een overtuigende overwinning van WEC 2 die daarmee nu, samen met DVG 2, op een gedeelde eerste plaats staan.