WEC 2 wint van NLC

Na 2 gelijke spelen in de laatste 2 wedstrijden was het noodzaak om weer eens te winnen om de aansluiting met de top te houden. Met een eerste basisplaats voor Tom van Dartel trad WEC volle goed moed aan tegen het stugge NLC’03 2 uit Lith. Voor Sjoerd van Berkel wordt komende week duidelijk hoe lang zijn herstel zal duren na zijn blessure vorige week bij Rhode.

Pieter van der Sangen was met lichte rugklachten en vanwege de geboorte van zijn dochter Luus afwezig. In de eerste 20 minuten gebeurde er van beide teams weinig en was het een vrije tamme wedstrijd. Hierna begon NLC’03 wat aan te zetten en kon keeper Luuk Santegoeds laten zien wat hij waard is. Vanuit een hoekschop kon hij de bal al stompend wegtikken na de zijlijn en een 10 minuten later moest hij al strekkend redding verrichten na een schot vanaf links. De eerste gevaarlijke actie van WEC kwam in de 35e minuut. Na een overtreding op Roy Verbakel kon Mark van Os met een vrije trap het eerste gevaar brengen. Nu was het de keeper van NLC’03 die zich moest strekken en daarmee de voorsprong van WEC voorkwam. Uiteindelijk was het niet WEC maar NLC’03 die in de 43e minuut op voorsprong kwam. Uit een voorzet van links was het voor de aanvallers vrij makkelijk om ongestoord in te tikken en de ruststand op 0-1 te brengen.

In de rust was het coach Roel van Wordragen die voor de 2e helft wat meer beleving vroeg. Met een paar omzettingen zou WEC wat meer moeten gaan heersen op het middenveld. Wout Maas werd hierbij gewisseld voor Pim de Veer. Nu was het WEC die wat meer de overhand kreeg. In de 52e minuut was er een overtreding op Teun Vermeer. De door Bas Smits genomen vrije trap kwam perfect voor de voeten van Teun Vermeer die de bal rakelings voor langs schoot. Na 58 minuten kreeg Tom van Dartel rust en mocht Tijn van Aarle in het veld komen. Een minuut later kon Niels van der Looij op de rechterflank oprukken. Diens voorzet op Mark van Os werd door de verdediger van NLC’03 met de hand beroerd waardoor WEC van scheidsrechter Ad Spierings een terechte penalty kreeg toegewezen. Het was aanvoerder Roy Verbakel die de bal opeiste. In eerste instantie werd de penalty gestopt door de keeper, maar het alert reageren van Roy Verbakel betekende toch de 1-1. De al genoemde beleving was al weer meer zichtbaar en naast de al genoemde Niels van der Looij wist nu ook Stein van der Plas wat meer over de linkerzijde op te stomen. In de 64e minuut was het Roy Verbakel zelf die de voorzet kon geven en ditmaal was het Teun Vermeer die goed opgesteld stond en de bal van dichtbij in de hoek kon intikken en daarmee WEC op een 2-1 voorsprong zette. Na 79e minuten mocht na een lange afwezigheid vanwege zijn schouder Jeroen Wouters weer zijn opwachting maken op het veld. Hij verving Stein van der Plas. Met nog 5 minuten te spelen kon Stan van der Meerakker de achterhoede van NLC’03 het lastig gaan maken. Teun Vermeer mocht het veld verlaten. WEC hield de laatste minuten goed stand en NLC probeerde het nog wel maar ondanks de fellere overtredingen bleef WEC overeind en haalde ze met de voorsprong het eindsignaal.

Een verdiende overwinning die in de 2e helft met een goede inzet en werklust is behaald. Terechte complimenten voor het hele team en voor coach Roel van Wordragen die met zijn tactische aanpassingen de wedstrijd in het voordeel van WEC heeft doen kantelen.