fbpx Skip to main content

WEC 2 zet opmars naar de top door.

By 26 november 2018Wedstrijdverslagen

Na het gelijke spel van vorige week tegen Rhode, was het belangrijk om de 3 punten weer mee naar huis te nemen. De uitwedstrijd in Lieshout tegen ELI 2 was daar een mooie gelegenheid voor. Het was WEC wat met het eerste gevaar kwam na 5 minuten. Mark van Os wist met een mooie actie Teun Vermeer te bereiken. Die zag zijn schot gestopt worden door de keeper van ELI. Ook ELI liet van zich horen en hun eerste schot ging net langs het doel van keeper Jasper van Oss. In de 17e minuut was het de jarige Ryan Mutsaars die met zijn pas Teun Vermeer bereikte. Diens voorzet kwam bij Daan van Lieshout die ook net niet wist te scoren. De grootste kans in de 1e helft was voor ELI. Na een overtreding van Ryan Mutsaars werd de vrije trap door ELI boven op de lat geschoten achter Jasper van Oss. De laatste mogelijkheid in de 1e helft viel in de 37e minuut. Een hoekschop belande bij Teun Vermeer. Zijn kopbal kwam via de verdediging van ELI terecht bij Brian Pijnappels. Helaas werd zijn schot gestopt.

Doordat Roel van Wordragen in de 2e helft verstek moest laten gaan, kwam Thomas de Veer in het veld. WEC begon deze helft al direct een stuk feller. De duels werden wat meer aangegaan en WEC kreeg ook de beste kansen. In de 50e minuut kreeg Brian Pijnappels een grote mogelijkheid om de score te openen, maar zijn schot geen net langs. Een paar minuten later was het Jasper van Oss die nog een redding mocht verrichten. Uiteindelijk wist WEC in de 56e minuut de score te openen. Na een prachtige pas vanaf rechts bereikte Teun Vermeer de goed opgestelde Daan van Lieshout. Die had met een prachtige aanname de mogelijkheid om de bal klaar te leggen voor Mark van Os die met een diagonaal schot via de binnenkant van de paal de bal binnenschoot en daarmee de stand op 0-1 bracht. WEC probeerde door te drukken en dat leverde in de 73 minuut een vrije trap op voor aanvoerder Guus van de Velden. Met een harde kopbal kopte Ryan Mutsaars de bal net voorlangs de goal van de tegenstander. In de 76e minuut kwam Stan van der Meerakker in het veld voor Daan van Lieshout. Na 5 minuten had hij al een mogelijkheid om te bal in de goal te koppen na een voorzet van Niels van der Looij. Twee minuten later stond Stan van der Meerakker weer klaar om te bal in te tikken na wederom een voorzet vanaf rechts door Niels van der Looij. Nu was het de verdediger van ELI die voor de neus van Stan van der Meerakker de bal achter zijn eigen keeper werkte en daarmee de wedstrijd besliste in een 0-2 stand.

Door deze overwinning steeg WEC 2 weer een stapje omhoog naar de 3e plaats. Volgende week kan WEC bij een overwinning doorstijgen naar de 2e plaats doordat Mariahout een vrij weekend heeft.