WEC 2 zet reeks door met overwinning op DVG

By 26 februari 2019 Wedstrijdverslagen

Na de overwinning vorige week tegen MVC was het nu tijd om deze lijn door te zetten. DVG 3 uit Liempde was vandaag de tegenstander waar dat tegen moest gebeuren.

Direct vanaf het begin nam WEC het initiatief. Dit leverde in de 6e minuut al een penalty op na een overtreding op Brian Pijnappels. Mark van Os wist hier wel raad mee en schoot de bal beheerst in de hoek en bracht de stand daarmee op 1-0 voor WEC. Na een kwartier voetballen stond de stand op het scorebord al op 2-0. Een voorzet van Teun Vermeer kwam terecht bij Nick van Erp die de bal op de paal schoot. Het was Mark van Os die goed opgesteld stond en de bal zeer beheerst in de verre hoek schoot. Twee minuten later was het Guus van der Velden die met zijn specialisme, de ingooi, Teun Vermeer bereikte bij de 1e paal. Deze kopte de bal netjes door zodat Nick van Erp de bal in de goal kon schieten. De keeper van DVG wist de bal te pareren. In de 41e minuut was het wederom aanvoerder Guus van der Velden die met een ingooi ditmaal Nick van Erp bereikte. Ditmaal was het een kopbal die door de keeper werd tegengehouden.

In de rust kon Max van Oest gaan warmlopen om de licht geblesseerde Brian Pijnappels te vervangen. Ditmaal was het DVG die fris uit de kleedkamer kwam. Het was Jasper van Oss die in de 61e minuut zijn eerste grote redding kon verrichten. Het schot van DVG werd door hem netjes uit de onderhoek gered. WEC begon hierna weer aan te zetten. In de 65e minuut was het Nick van Erp die met een mooie actie Niels van der Looij vrijspeelde. Helaas ging zijn schot net over. In de 68e minuut viel de vermoedelijke beslissing. Een prima actie van Wout Maas ronde hij af met een prachtige dieptepass op Nick van Erp die de bal tegendraads in zijn loop in de hoek schoot en daarmee de stand op 3-0 bracht. Dit gaf voor coach Roel van Wordragen ook de mogelijkheid om de reserves ook te laten spelen. In de 71e minuut kwamen Thomas de Veer en Tijn van Aarle in het veld voor Sjoerd van Berkel en Paul van den Heuvel. WEC bleef aan het doelsaldo werken en in de 74e minuut werd het 4-0 na een voorzet van Niels van der Looij op Nick van Erp die daarmee zijn 2e van de middag maakte. Een minuut later kwam Stan van der Meerakker nog in het veld zodat Nick van Erp nog een publiekswissel kreeg. In de 77e minuut kreeg Carlo van Nuland weer speelminuten na een langdurige blessure. Aanvoerder Guus van der Velden mocht ditmaal gaan uitrusten. Dat al deze wissels geen verzwakking waren voor dit team bleek een minuut later al. Na een voorzet van Mark van Os kon “man of the match” Wout Maas de 5-0 maken. Nog geen minuut na de aftrap kon Wout Maas na het wegtrappen van de bal voor 10 minuten plaatsnemen op de bank na het verkrijgen van de gele kaart. De eindstand werd toch nog door DVG bepaald. In de 43e minuut was het een afstandsschot wat over keeper Jasper van Oss ging en daarmee kwam de eindstand op 5-1 voor WEC 2.

Een overtuigende teamprestatie deze zondag van WEC 2. Hierbij blijkt wel weer wat een hecht collectief deze groep is inclusief de spelers die wat minder aan spelen toekomen. Niet altijd prettig voor die jongens, maar ze staan er wel als ze mee spelen en dat moet voor coach Roel van Wordragen toch een fijn gegeven zijn.