WEC 35+ wint van Hapse Boys

By 24 september 2019 Wedstrijdverslagen

Eindelijk was het weer zover, Bassie kon zich weer opmaken voor een nieuwe competitie met zijn Glamourboys. Al vroeg was Bassie uit de veren om zijn spelers op te gaan wachten op Sportpark de Glorie, nog een maal streelde hij op zijn nachtkastje de foto van zijn Dreamteam, nam afscheid van de vrouw en vertrok richting de Glorie. De competitie 2019-2020 ging weer beginnen.

Echter er waren niet al te veel spelers, de Glamourboys waren zwaargehavend uit de voorbereiding gekomen, de oefenwedstrijden hadden zo hun tol geëist en de technische staf moest sinds lange tijd weer de transfermarkt op om de nodige versterking binnen het team te krijgen, zo werd st Joske tijdelijk gehuurd om de plaats in te nemen van onze Gazelle die de Bounty lll te water moest gaan laten in de wateren van Zuid-Nederland. Ook konden in de voorbereiding d’n Adelaar en Keepertje Klem uitgetest worden voor een eventuele stand in voor El Gado. Zo vertrok de gehavende Glamourtrein voor zijn eerste wedstrijd tegen het volstrekt onbekende Hapse Boys met opvallend veel spelers van wagon nr. 3 en ook opvallend veel linkse spelers over de Liberation route richting Haps. Bassie, Sinterklaassen en de Grote Kees hadden ervoor gekozen om geen onnodig risico te nemen en hadden besloten om met hun sterkste opstelling te beginnen om de kans op een verassing zo klein mogelijk te houden. Al snel in de wedstrijd had de technische staf van Diamantje gehoord dat de nummers 20 en 9 van Hapse Boys de spelbepalende spelers waren en dat deze de nodige aandacht moesten hebben. Na tien minuten spelen kwamen de Glamourboys verdiend op voorsprong, een verkeerd uitgetrapte bal van de doelman van Haps kwam in de voeten van Angelino, deze bedacht zich geen moment en met een boogbal over vijfentwintig meter was de doelman kansloos. Nog even wist Hapse Boys tegengas te geven en met een uitbraak over hun linkerkant kwam hun eerste kans, de ingeschoten bal werd nog beroerd door El Gado maar de bal verdween in het doel. Ontgoocheld en teleurgesteld stond daar de Blauwe Kat, de eerste bal op doel en al een van zijn negen levens verspeeld in de eerste wedstrijd 1-1. Maar zoals zo vaak vorig jaar was het weer Angelino die de Glamourtrein op het juiste spoor wist te zetten. Zo liet ons Goudhaantje ook dit jaar weer zijn grote klasse zien en met een slinkse beweging van zijn linkeroogwimper stuurde hij de doelman van Hapse Boys richting Pareltje en nog voordat de doelman zich van deze schijnbeweging bewust was had Angelino vanaf dertig meter de trekker al overgehaald 1-2.

Het verzet van Haps was gebroken en het duurde niet lang of de 3-1 stond op de app, nu was het Hans Pingel die uit een scrimmage koelbloedig de bal binnen tikte. De Glamourtrein had het juiste spoor gevonden en even later stond de 1-4 op de app. Nu was het de Schaver die na een lastig begin aan de rechterzijde een perfecte voorzet van Pareltje hard met een volley koelbloedig in het doel schoot. Alle seinen stonden nu op groen en de eerste wissels konden ingebracht worden. Voor rust wist Hapse Boys nog een maal tegen te scoren, een overtreding buiten de zestien werd onterecht op de stip gelegd en dit was de kans voor El Gado om revanche te nemen, maar helaas de bal ging in de andere hoek dan El Gado 2-4. In de tweede helft waren het de Glamourboys die het spel dicteerde en na vijf minuten was het alweer raak, uit een voorzet van d’n Fox wist Houdini met een simpele voetbeweging de bal in het doel te tikken 2-5. De wedstrijd was gespeeld, en de technische staf had nu vrij baan om te spelen met hun wissels en aanval na aanval ging richting het doel van Haps. Het was aan de scheidsrechter dat de Glamourboys niet richting de dubbele cijfers gingen.

De dik verdiende overwinning was binnen maar weer waren er enkele spelers op de blessurelijst bijgekomen. De Stoffer moest met een zware knieblessure het veld verlaten en ook der Toni verliet verassend met een blessure vrijwillig het speelveld. De eerste overwinning in het nieuwe seizoen was binnen, komende zondag staat alweer de eerste topper op het programma, de thuiswedstrijd tegen DSV. Bassie had met deze overwinning zijn eerste stap gezet naar zijn nieuwe droom, zijn trilogie” de weg naar Goud”.