WEC 5 Knalt er op los tegen UDI: 9 – 1

Ruim winnend vijfde overklast UDI op alle fronten! Zouden we swingend kunnen starten in de donkere november maand. Bertje had weer heel de week de hemel sterren bestudeerd er was geen vuiltje aan de lucht. UDI’19 kaapte de laatste keer een punt bij ons weg, dus tijdens de fietstochten van deze week werd er uit voorzorg weer aangelegd bij een kapelletje en er werden op de goede afloop weer enkele kaarsjes aangestoken, baad het niet dan schaad het niet.

Uden waar vanaf 1914 tot 1918 eens 16.115 Belgische vluchtelingen werden opgevangen in Vluchtoord, echt een aanrader om eens te bezoeken, het was een Belgische dorp met zelfs een wielerbaan. Maar dat is geschiedenis nu ging het om de punten. Winnaars zijn niet de spelers die nooit falen, maar spelers die nooit opgeven. Ook had de wedstrijd op kunstgras tegen Heeswijk wat schade opgeleverd. Verder kwamen er foto’s binnen op de app waar een speler lag te genieten op het strand in Spanje, ja Spanje en nu wij allemaal maar hopen dat hij iets lekkers mee brengt. Onze jonge tegenstanders waren een vrienden ploegje waar zelfs op het veld tijdens het voetballen de hoofdmoot de veroveringen van de avond daarvoor was. Het was geen wedstrijd zoals in Heeswijk waar 22 leeuwen elkaar bevochten op leven en dood, het was de leeuwen tegen Peppie en Kokkie. We willen gewoon graag op een bepaalde manier voetballen, liefst op de helft van de tegenstander. Als we dat voor elkaar krijgen, ziet dat er hartstikke mooi uit. Maar als dat niet gaat, dan moeten we nog steeds proberen te winnen’. Het liefst ziet Bertje dat wij bepalen wat er gebeurt’, lukt dat niet dan moeten we met deze ploeg ook genoegen nemen om over te gaan op de counter, we hebben de spelers daarvoor in huis en zeker tegen de top 3 ploegen kan dat een prima wapen zijn, we moeten in staat zijn de top te gaan bedreigen en we mogen gerust dromen van een medaille op het eind van de rit. Tegen UDI hebben we ons lekker kunnen uitleven en konden wij en ook de fans genieten van diverse mooie aanvallen en individuelen acties, ja als je niet straft dan word je gestraft maar het ging van een leien dakje. Na de kraker tegen Heeswijk hoefden we het gaspedaal deze keer niet helemaal in te trappen!, toch zag je nog momenten dat zelfs deze tegenstander kon toe slaan, was het gemakzucht of sliepen we die sporadische momenten toch een minpuntje. Bertje was blij dat De Gea wel wakker was en enkele keren redding kon brengen, zeker in de eerste helft. De doelpunten kwamen ditmaal van Rob S 2X, Jan 2x, Neville 2x, Edwin 2x en een strafschop van Clint door de midden 1x maar iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Man van de wedstrijd welk door het team word gekozen was dit maal ons renpaardje Neville zeker die rush vanaf eigen helft waar hij ook nog het net liet trillen was mooi om te zien en zijn vader genoot er ook van. Maar we moeten deze wedstrijd snel vergeten de agenda staat tot half december helemaal vol geboekt.

Na 10 officiële wedstrijden hebben we boven verwachting gepresteerd, 7 overwinningen, 2 x gelijk en 1 maal verloren ( en na 3 bekerwedstrijden deed deze nederlaag zelfs achteraf geen pijn meer, we waren eerste in de poule en ook de tweede ronde wonnen we van Irene 2) doelsaldo 40 – 20, nu een derde plaats en de toppers komen er aan, plus we zitten ook nog in de beker. Dus we gaan met zun alle de schouders er onder zetten, er hard voor werken, vol aan de bak ! en dan zien we wel waar het schip strand of loods Bertje ze veilig de haven in?

Bertje