WEC 5 – Nulandia 2-2

Nulandia kwam naar de Glorie een iets wat ouder team waar ook op voetbalgebied diverse ervaren rotten in stonden. We hebben wederom heel veel kansen laten liggen, maar er is ook keihard gewerkt. We kwamen op voorsprong door Rob na een assist van Clint, hun lieten het balletje toch ook mooi lopen en je kon zien dat diverse rotten op een hoog niveau hadden gespeeld.

We gaven ze jammer genoeg ook de kans om op te bouwen en onze voorhoede gaf diverse keren niet thuis bij balverlies. Mannen gaan we die opbouw verstoren dan ben ik er van overtuigd dat niemand in deze klasse nog 2 doelpunten tegen ons maakt want daar begint het. Nu gaven we ze de volledige vrijheid om aanvallen op te zetten, ja natuurlijk word je daar moe van en hou je dat niet heel de wedstrijd vol. Normaal hebben we hongerige wolven op de bank zitten en nadat je bent uitgerust kun je weer terug. We zijn geen 18 meer maar deze tegenstanders waren dat ook niet en je zag het laatste kwartier dat ze snakten naar het einde. Mannen ik weet het maar zie het, misschien wil ik wel te veel en het is maar theorie en in werkelijkheid gaat het toch altijd anders dan wat je graag zou zien. Ja, weer heel veel kansen gecreëerd en mooie aanvallen gezien, hard gewerkt, als team gespeeld en ja natuurlijk zijn goede spitsen overal een beetje eigenwijs dat is normaal alleen langs de kant zie je dat er iemand beter voor staan, denk dat jullie als je op de bank zit dit bekend voorkomt.

Maar mannen we zijn een mooi team en als er dan iemand die elke week het eerste ziet na afloop tegen je verteld hadden wij maar een paar van die voetballers er in staan is dat toch een groot compliment voor jullie als spelers en wij als geheel, natuurlijk wist hij hoe oud we zijn en hij bedoelde natuurlijk toen ze 25 waren, maar ik vond het toch top en inderdaad we hebben er een paar die met voetbalschoenen aan geboren zijn dat zit in hun DNA, sommige dingen kan je geen enkele trainer bijbrengen. Kijk maar naar Barcelona als die kleine niet mee doet, elk team heeft zulke wolven nodig, ik noem ze alfa wolven. Toen ik op woensdagmiddag ik denk in 2008 samen met anderen de kleintjes trainde had ik een ventje, ik meen toen E pupil die ik voor een poosje van de training stuurde. Hij had een ander kind iets gedaan wat niet mocht, maar het ventje was zo boos op mij, hij zei met traantjes in zijn ogen, dadelijk komt mijn moeder je vermoorden. Zo bezeten was ie van voetbal en nu staat ie in WEC 1. Dat bedoel ik met voetbalschoenen aan geboren worden. Maar zoals gezegd met soms te veel spelers voor de bal nadat we balverlies hadden geleden daar profiteerde Nulandia van dus gingen we naar de Thee met 1 – 1. We zijn misschien te goed geweest voor onze veteranen maar ik vind dat we elkaar met goede afspraken gewoon moeten helpen en je kunt beter helpen dan dat je geholpen moet worden plus die spelers weten nu wat het is om tegen en met veteranen te spelen, Geert – Jan en Jochem bedankt. We begonnen aan de tweede helft, de ene na de andere aanval zetten we op maar net als alle andere wedstrijden ging de trekker niet over en dan valt ie aan de andere kant 2 – 1 achter. Bertje had het niet meer gauw un pilletje genomen en oog contact met Patje ter Hag gehad, zou ons record gaan sneuvelen maar een assist van Roland liet dit maal onze Justin Bolt die denk ik deze wedstrijd wel 10 keer een lange rush heeft gemaakt waar Bertje met de stopwatch 9,79 over de eerste 100 meter noteerde het netje trillen 2 – 2, hij is razend snel en zijn voorzetten kunnen levensgevaarlijk zijn maar nu haalde hij die na de wedstrijd werd gekozen als man van de wedstrijd zelf de trekker over.

De bank was opgelucht het record zou blijven staan, wat we ook aan Roy te danken hadden hij verkeerd momenteel in bloedvorm. Toch had er de laatste minuten nog meer ingezeten maar we kunnen er mee leven, wat een spanning, eens zal het engeltje toch bij ons op de schouder komen zitten maar we zijn WEC 5 zaterdag zag ik Bale, Kroos en Benzema ook dotten van kansen missen en die hebben miljoenen op de bank. We hebben goeie en ook mindere ploegen tegen donderdagavond al tegen de koploper de derby tegen Schijndel, zondag zijn we vrij.

Bertje