WEC 5 wint El Clasico

By 8 april 2019 april 10th, 2019 Wedstrijdverslagen

Na de zeperd tegen Vinkel kwamen nu de blauwe van Avanti naar de Glorie, uit speelden we een mooie pot voetbal waar we ook wonnen. 20 graden was het op deze mooie lentedag, de lente brult uit zijn voegen. Bertje en de fietsmaatjes hebben al jonge eendjes en gansjes gezien de voorjaarsbloemen zoals speenkruid – pinsterbloem – bosanemoon –koolzaad – dotterbloem – fluitenkruid – kleine hoefnagel en zeker niet te vergeten de sleutelbloem die alleen maar in 3 gemeentes in Nederland bloeit waarvan Schijndel er 1 is, in Veghel en Rooi zijn ze niet te vinden, en terwijl de sneeuwklokjes alweer uitgebloeid zijn en ook de paartijd van de kikkers is weer verleden tijd. Maar deze zijn allen niet te vinden op de Glorie daar is het spelletje voetbal de hoofdmoot wat de klok slaat. We hadden weer 16 wolven in de roedel welke een moeilijke opdracht moesten gaan proberen uit te voeren namelijk druk zetten.

We waren vanaf het begin de betere ploeg. En na 15 min maakte onze Jos Gerard de 1-0 na een perfecte assist van Clint. Terwijl andere wolven op Goodison park bij de toffees aan grote potte bier zaten te slurpen en Everton van Arsenal zagen winnen ging de rest van de roedel op jacht naar de volgende prooi en deze kwam er na ongeveer 25 min Sietze die in de competitie al een tijdje droog stond scoorde de 2-0 hoe hij het deed maakt niets uit en ook Tjeu had een groot aandeel hierin. Even later ging Jan de 16 in en werd neergehaald, die scheidsrechter zag er een 11 meter in, de blauwe natuurlijk niet maar Roland maakte de 3-0 en met deze stand gingen we de rust in. Hun gevaarlijkste man werd perfect door Alfa wolf Tim aan banden gelegd, ook werd er goed gecoacht op het veld, plus Buffon was weer in bloedvorm, kwamen de blauwe tot een schot of bij voorzetten en corners Buffon pakte alles, hij was de plaaggeest voor de Blauwe.

Dan naar de thee 4 wissels en ook al zijn het goede spelers van al dat wisselen werd het niet beter ook kwam Bart er nog de laatste 30 min in en Jan had het beste verschoten daarvoor kwam Tjeu weer terug en zo nog enkele wolven die weer terug kwamen, 4 wolven hebben 90 min gespeeld. Het werd rommelig en de blauwe hadden in mijn ogen teveel commentaar op de leiding wat ook het voetbal niet ten goede komt. Dat ze nog 3-1 scoorden had te maken dat spelers op vreemde posities moesten spelen en dat Bertje verkeerd wisselde namelijk een spits voor een half velder terwijl er nog half velders op de bank zaten. Bertje was er niet voor de volle 100% bij en hopelijk blijven de witte zakdoekjes achterwegen maar deze mis steek konden we gelukkig hebben. Samengevat verdiend gewonnen al waren we deel 2 veel te veel met andere zaken bezig en werd het veel te rommelig er stond ook niemand op die dat kon omgooien. Nog 5 finales en maar hopen dat Vinkel ergens een steekje laat vallen en wij hopelijk niet.

Bertje