WEC 5 wint ook bij Avesteijn

By 27 februari 2019 Wedstrijdverslagen

De zon had voor mooi voetbalweer gezorgd op de Dintherse Sahara, voor ons doen begonnen we redelijk laat aan de wedstrijd 13.00 uur. We moesten weer winnen om onze voorsprong te behouden. Een van de 2 concurrenten had 3 punten gemorst in hun onderling duel. We begonnen goed en de ene na de andere mogelijkheid deed zich voor. Alleen dat laatste tikkie kwam er maar niet uit. Door een uitval van hun maakten ze ook nog eens de 1-0 waar De Gea niks aan kon doen we hadden toen wel heel veel man voor de bal, maar je kon goed zien dat we hier gingen en moesten winnen. Gelukkig maakten Jan de 1-1 en toen begon de trein te lopen, we waren gewoon de beste ploeg en dat betaalde zich ook redelijk snel uit door 2 doelpunten van Clint 1 – 3 wat ook tevens de ruststand was. Deze had nog hoger kunnen zijn als we vrijstaande spelers de bal hadden toe gespeeld. Maar spitsen zijn soms rare vogels, dat geld voor alle spitsen.

Na rust het zelfde beeld ze waren gewoon voetballend een paar maatjes te klein ook al bleven ze het wel proberen maar op enkele kleine stootjes na maakten ze het de roedel van Bertje niet lastig. We scoorden nog 2 keer door Jan en Edwin dus kat in het bakkie 1 – 5. Edwin is de enigste die zowel uit als thuis tegen Avesteijn scoorde. Onze fan Hans zei na afloop dat ie toch had genoten, ja de opgezette aanvallen waren soms mooi, ook de combinaties waren soms een lust voor de ogen. Iedereen heeft er zijn ding aan bijgedragen ook Geert en zeker Ruud hebben na hun blessure weer meegedaan dus de ziekenboeg loopt weer redelijk leeg, Edwin heeft ook weer 45 minuten gespeeld en dat gaat ook de goede kant op. Jammer dat Sietze het netje niet heeft laten trillen maar we hebben alle vertrouwen in hem en Sietze het komt van zelf wel weer, je contract word gewoon verlengd. Tim is in blakende bloedvorm en ik denk dat ik gerust mag vermelden dat ook hij tot de Alfa wolven behoord.

We gunnen het iedereen laat daar geen twijfel over bestaan alleen straks als de topper plaats gaat vinden gaan er 4 wolven de roedel verlaten voor dat witte spul genaamd sneeuw. Niks voor Bertje dat witte spul die eens bij – 23 plus nog een dikke laag sneeuw op de Lunenburger heide een militaire oefening als chauffeur van de scheidsrechter meemaakten, het was zou koud dat op 5 procent na de inhoud van alle flesjes bier bevroren waren, vanaf toen nooit meer de sneeuw opgezocht. Dat was in 1972 Ard Schenk en Kees Verkerk waren toen tijdens de Olympische spelen de helden van de natie. De wolven hadden deze zondag een heel gemakkelijke prooi maar er komen nog prooien aan die ook kunnen terug vechten.

Avesteijn is achter de rug en professionele coaches zouden hebben gezegd dat was effe een verplicht nummer en nu op wintersport of carnaval vieren ,mannen laat de teugels lekker los en geniet. Bertje zal via een speciale app de gipsvluchten goed in de gaten houden. Want we hebben wel Messi en Bolt en zelfs 3 Jeffrey Herlings crossers ook een Rembrandt van Rijn plus enkele stoere bouwvakkers in ons team, maar we hebben geen Marcel Hirscher. Iedereen heel veel plezier op de wintersport of met het carnaval, nu even een kleine voorjaarsstopje. 17 maart gaan we verder met een thuiswedstrijd tegen HVCH voor competitie, 10 maart spelen we misschien vriendschappelijk. Bertje.