WEC 5 wint van Schijndel

By 5 oktober 2019 oktober 8th, 2019 Wedstrijdverslagen

Op donderdagavond speelden we voor de competitie tegen Schijndel, de mooiste wedstrijden voor echte WEC fans en spelers. Na genoten te hebben van de vele medailles bij het wielrennen moesten we weer aan de bak en nog wel tegen de nummer één. We hadden personele problemen. Bertje lag er dag en nacht wakker van. Moesten er andere opgeroepen worden of waagde hij de gok.

Bertje ging deze keer voor eigen volk. Alleen zijn oud Hulkies speler Eric van de veteranen werd via de app gevraagd om als reserve mee te gaan en Eric liet zijn oud coach niet vallen. Hij heeft zelfs de tweede helft gevlagd, bedankt maatje. Fysiek was wat de toon voerde en onze tegenstanders knokten tot de 90ste minuut. Soms hadden we het daar moeilijk mee want er waren diverse rare overtredingen waar we toch even de wenkbrauwen van omhoog fronste. Was alles rozengeur en maneschijn ? Nee, dat toch ook niet. We zagen nog diverse slippertjes en soms zag je dat we voetbalden met de achterdeur open dus de polonaise word nog even uitgesteld. Soms hebben ze een aai over hun bol nodig en soms een schop onder hun kont en daarom is het een voor mij godsgeschenk om dit team te mogen coachen. Het ging op en neer maar wij waren de betere en lieten ons niet gek maken. Je kon zien dat wij een team zijn, met alle respect maar hun team bestondt uit veel eilandjes. Onze De Gea was gelukkig net als Roy in bloedvorm en pakte werkelijk alles. Laat in de eerste helft kwamen we via een bal die terug kwam van de dwarsligger door onze tukker Jochem op voorsprong. Bertje was alweer wat opgelucht.

Op naar de thee. Ruud kwam en Bart was al eerder in de eerste helft voor Neville gekomen. De tweede helft bleef Schijndel het proberen en daarvoor verdienen ze een groot compliment. Ze maakten het ons moeilijker dan in de bekerwedstrijd. Dennis tekende de 2 – 0 aan en toen wisten we dat het wel binnen was er kwam steeds meer ruimte, ondanks dat we echt wel de mouwen tot de laatste minuut moesten opstropen. Onze Bart maakte uit een snel genomen vrije trap en de perfecte voorzet van Dennis heel rustig en bekwaam de 3 – 0. Bart hoeft geen 90 minuten maar ik heb al eerder gezegd, daar gaan we nog veel plezier van beleven. Hij geeft wat ie in huis heeft, ook na een dag hard werken. De einduitslag werd door Clint op 4 – 0 bepaald en de drie punten waren binnen. Ook hielden we voor het eerst na vijf wedstrijden de nul achterin. Mannen, een compliment van Bertje, de werklust straalde er van af. En dan ook nog na afloop horen dat een speler de hele dag op de kakdoos heeft gezeten en toch nog de energie had voor 90 minuten, capo.