WEC 6 – UDI’19 2 – 2

We hadden van onze aanvoerder een app ontvangen met de tekst: “het is maar UDI, den onderste”. Nnauw dat belooft meestal niet veel goeds. Laat ik het zo zeggen in het team van UDI stonden best wat spelers die ook best bij ons tot hun recht zouden kunnen komen. Best een mooi ploegje, soms lazen ze de krant hardop tijdens de wedstrijd. Maar niet zo erg als in Uden. Ons team krijgt het steeds moeilijker en ook ik weet donders goed als ik de Tums back zet dat we veel minder diepgang hebben. En als ze diep gaan ze eigenlijk teveel meters moeten maken. Maar we hebben 7 middenvelders en maar 2 backs op papier dus soms moet Bertje keuzen maken. UDI was heel gretig. Om 09.00 uur waren ze al op het sportpark terwijl wij vanaf half 10 binnen komen druppelen.

We kwamen al snel met 1 – 0 achter, maar dit liever in het begin dan in de laatste minuut. We probeerden het wel, de werklust was er echt wel, alleen net die laatste goede passes, dat lukte maar niet. En ook als we iets konden creëren stond hun doelman op de goede plek. Ook werden heel veel passes van ons door hun onderschept en kwamen dus niet aan. Er werd ook er geen druk gezet maar dat is ook wel weer begrijpelijk. We kunnen niet blijven gaan.  Dus gingen we aan de ranja zonder rietje en zonder Sofietje met een achterstand de rust in. Voetballers zoeken bijna altijd een schuldige als ze achter staan ditmaal kon het wel eens aan de shirts liggen, hoorde Bertje.

Na rust Patje voor Bavariaman. Suurbier was er al voor de rust ingekomen en ook Macherano stond voor de rust al in de wei. Messi zijn we de rest van het seizoen kwijt.  Alleen de realiteit is dat we het steeds moeilijker gaan krijgen tegen jonge ploegjes die ook nog, en dat is toch eerlijk, zoals UDI gewoon met tijden goed voetbalden en het echt niet te zien was dat ze onderaan staan. Tegen een ploeg als UDI ben je gewonnen als je twee goals voorstaat dan geven ze het op en gaan ze nog meer praten. Maar na rust gingen onze  koppies omhoog want het doel is om te proberen om thuis ongeslagen te blijven al word dat steeds moeilijker en moeilijker. Met een mooi afstandsschot maakte Gerard de 1 – 1. De bal plofte keihard onder de lat tegen de touwen dus er was weer hoop.  Toch kwamen we weer achter met 1 – 2 en dus gingen we 3-4-3 spelen. Gelukkig werden we beloond met de 2 – 2 door een mooie goal van  Overmars. Zijn bal viel in de uiterste bovenhoek heel mooi binnen.  Dus nog steeds ongeslagen. Nog drie en dan word de kornuit en 7 up weer ingekocht.

Bertje