fbpx Skip to main content

WEC – Avesteijn 2-1

By 13 februari 2023Wedstrijdverslagen

Na de verloren wedstrijd tegen nummer 2 Mariahout staat vandaag de volgende uitdaging op het programma, namelijk de thuiswedstrijd tegen de nummer 3 Avesteyn. Meteen een mooie kans om het verschil in de ranglijst weer te herstellen met de top van de ranglijst. Maar WEC maakte een valse start met in de 1e minuut al een te korte terugspeelbal en een overtreding binnen de 16 meter, waardoor de bal al meteen op de stip ging. De inzet werd nog door keeper Jasper van Oss gekeerd maar uit de rebound was het toch de 0-1 voor Avesteyn. WEC was hiermee nog niet uit het veld geslagen, en ging met goed spel op zoek naar de gelijkmaker. In de 7e minuut leek er die al te gaan komen, maar de doorgebroken Yanno van der Heijden werd onderuit gehaald, wat een gele kaart opleverde voor de speler van Avesteyn. Helaas kwam er geen gevaar uit de toegekende vrije schop. In de 17e minuut was er weer een mooie aanval via Brian Pijnappels, en Stef Verhoeven, maar werd de aanval afgefloten door de scheidsrechter, vanwege LOS roepen!! In de 41e minuut was er dan eindelijk toch de gelijkmaker, na een steekbal binnendoor kon Yanno van der Heijden knap afmaken en de ruststand bepalen op 1-1.

Na rust kwam wissel Alim Kagermanov in het veld voor Kwint Kusters. Het eerste kwartier was WEC de betere ploeg, maar daarna werd de druk door Avesteyn opgevoerd en kregen ze een paar mooie mogelijkheden, maar schoten werden geblokt en keeper Jasper van Oss had weer een goede redding, en zo bleef het lang 1-1. In de 70e minuut werden er wat wissels gedaan bij WEC, Steef Rovers en Niels van de Ven werden ingebracht voor Stef Verhoeven en Brian Pijnappels, en even later kwam Danny van Kemenade voor Tob Odekerken, Met deze verse krachten werd de jacht op de overwinning ingezet. Uiteindelijk was er wederom, net als vorige week, het slotakkoord voor Alim Kagermanov In de 95e minuut kreeg WEC via de linkerkant een vrije schop toegekend, en was het Alim die de bal in de linkerbovenhoek krulde en daar mee de 2-1 op het scorebord noteerde. In de resterende minuut gebeurde er niets meer en was de overwinning binnen voor WEC.

Een mooi resultaat waardoor de 3e plek weer enigszins in beeld is voor WEC. In ieder geval een mooie 4e plek waar WEC met een gerust gevoel naar de volgende wedstrijd kan toeleven en dat is na de carnaval op 5 maart uit naar Essche Boys.