WEC bezorgt koploper BMC gevoelige nederlaag

Na een blamage tegen VOW in het paasweekend had WEC op eigen veld wat goed te maken. BMC, koploper in de 4e klasse i, kwam op bezoek. Een mooie uitdaging om drie punten tegen te halen om zo klassebehoud zeker te stellen. WEC begon voortvarend aan het duel. Na kansjes aan weerszijden van het veld brak Kaunda Leermakers de wedstrijd open. Met een Arjen Robben-achtige actie sneed hij vanaf de rechterflank de zestien meter binnen om vervolgens met een schot in de korte hoek de keeper kansloos te laten; 1-0. Tien minuten later werd Rob van de Ven op 20 meter van het doel in stelling gebracht. Zijn schot werd nog gevaarlijk aangeraakt maar de keeper van BMC wist de bal voor de stuit te pakken. Na een wat sterkere periode van BMC werd WEC in de 37e minuut even volledig weggetikt. Een voorzet vanaf de rechterzijde kon door de ploeg uit Berlicum eenvoudig tegen het net worden gewerkt. Het stond weer gelijk, 1-1.

Na rust kwam WEC wederom gedreven uit de startblokken. Dit resulteerde tot kansjes in de 2e en 4e minuut, helaas zonder resultaat. Toen in de 9e minuut een overtreding op Rob van de Ven werd weggewoven door de scheidsrechter kon BMC direct uitbreken. De uitgekomen doelman van WE, Luuk Santegoeds, werd met een bekeken lob eenvoudig gepasseerd; 1-2. WEC voelde zich echter nog niet verslagen en pakte de draad weer keurig op. Halverwege de tweede helft ging rechtsback Rick Vos vol door op een bal die bij de tweede paal bleef hangen. In eerste instantie belandde de bal op de paal maar in de rebound wist hij alsnog de verdiende 2-2 binnen te werken. Na een klein half uur kreeg BMC een goede kans om wederom op voorsprong te komen. De inzet ging gelukkig voorlangs. Een paar minuten later werd Mark Smits bij een hoge bal in het strafschopgebied van BMC lomp onderuit gelopen door een verdediger van BMC. De scheidsrechter kende geen twijfel en wees direct naar de stip. Mark Smits, die een sterke wedstrijd speelde, eiste dit buitenkansje zelf op. Vanaf 11 meter liet hij de doelman uit Berlicum volkomen kansloos; 3-2. In het laatste kwartier probeerde BMC het nog wel maar de ploeg uit Wijboh kwam nauwelijks nog in de problemen.

Met deze verdiende overwinning heeft WEC zich nagenoeg veilig gespeeld. Wanneer de ploeg uit Wijbosch dit niveau echter vaker op de mat had weten te brengen, had het zich ook zo maar kunnen mengen in de titelstrijd. Nog drie wedstrijden voor de boeg. Volgende week uit naar Maliskamp.