WEC 2 doet zichzelf tekort bij Schijndel en verliest

Deze zondag de derby uit tegen Schijndel/de Wit 3. Met de lichtgeblesseerde Arne Donkers en de herstellende Jeroen Wouters kon WEC toch met een volle bank aantreden en proberen de directe concurrent Schijndel van zich af te houden.

WEC ging direct van het begin van de wedstrijd fel van start. In de 1e minuut was er een mooie dieptepass van Danny Marra op Ryan Mutsaars. Diens voorzet ging voor de goal langs waar Lex Rovers helaas net de goal niet wist te vinden. Twee minuten later eenzelfde actie. Ditmaal kwam de voorzet van Danny Marra vanaf de rechterflank, waar Lex Rovers net een voetlengte tekort kwam. Schijndel bleef moeite hebben om de slag op het middenveld te winnen waardoor WEC toch de meeste kansen kreeg. In de 23e minuut kon Stan van der Meerakker koppen uit een voorzet van Thomas Bolink. De keeper van Schijndel was kansloos, maar, voor WEC, stond de aanvoerder van Schijndel nog op de lijn die de bal uit de doelmond kon koppen. Toch viel de 1e goal aan de kant van WEC. In de 28e minuut kreeg Schijndel de ruimte nadat Max van der Oest uitgleed. De rechtsbuiten van Schijndel kon vanaf de hoek van het strafschopgebied uithalen en wist keeper Jasper van Oss in de verre bovenhoek te verschalken en daarmee de stand op 1-0 te brengen. Vijf minuten later had Schijndel de kans op 2-0, maar de vrije kopbal van de spits van Schijndel ging net naast het doel. Na 42 minuten was het Koert van de Ven die de wat ongelukkig spelende Lex Rovers verving. Een minuut later was het Stan van der Meerakker die richting het strafschopgebied kon. Voordat hij deze kon bereiken werd hij door een speler van Schijndel onderuit gehaald. Een rode kaart was de enige en juiste straf hierop.

Na rust probeerde WEC de overtal situatie te benutten. In de 47e minuut moest de keeper van Schijndel redding brengen op een schot van de goed spelende Ryan Mutsaars. Stan van der Meerakker kreeg uit een corner nog een kop kans in de 53e minuut, maar die ging voor WEC net langs de verkeerde kant van de paal.

Na 62 minuten moest Luuk Theunissen met lichte hamstring klachten het veld verlaten. Danny van Kessel was zijn vervanger. Verder kwam ook Carlo van Nuland in het veld voor de moegestreden Stan van der Meerakker die helaas vandaag niet het verschil kon maken. WEC bleef de aanval zoeken om de gelijkmaker te scoren maar in de 69e minuut kon Schijndel uit een counter de 2-0 laten noteren. WEC wisselde in de 72e minuut Jochem Dissel voor Max van der Oest en 6 minuten voor tijd nog Tijn van Aarle voor Roel van Wordragen. Helaas was de beleving en de gedrevenheid bij de meeste weg gezakt waardoor de overwinning naar Schijndel toe ging.

Na een aantal positieve resultaten helaas een verliespartij. Over 2 weken de wedstrijd tegen de koploper UDI ’19. Voor WEC een nieuwe mogelijkheid om de aansluiting in de top te behouden.