WEC O15-1 blijft steken op gelijkspel in derby met Schijndel O15-2

By 25 maart 2017 maart 27th, 2017 Wedstrijdverslagen

De onderlinge wedstrijden in Schijndel geven altijd een extra stimulans en zo ook weer vandaag. Dit keer was het Schijndel die thuis direct de aanval koos. Dit leverde in de eerste 5 minuten al meteen een aantal afstandsschoten op die gelukkig geen doel troffen. Het eerste venijn van WEC kwam op naam van Niels van de Ven. Zijn schot werd door de keeper van Schijndel gekeerd. In de 8e minuut was er een voorzet van Stef van Erp die bij Stef Verhoeven kwam. De enigste manier om die af te stoppen was met een overtreding.

Dit gebeurde in het strafschopgebied en de scheidsrechter wees onmiddellijk naar de stip. Stef Verhoeven nam de penalty zelf en schoot deze onberispelijk in de linkerhoek van de keeper die ook volledig kansloos was. De stand van 0-1 kon worden opgeschreven. In de 16e minuut was het alweer 0-2 voor WEC door wederom een doelpunt van Stef Verhoeven. Dit keer was het Fer Heijmans die goed doorzette en daardoor Stef Verhoeven goed kon aanspelen. Hierna werd de wedstrijd steeds grimmiger en had de scheidsrechter moeite om alles goed in de hand te houden. In de 33e minuut was het nog bijna Jens van Heeswijk die na een vrije trap van Stef Verhoeven bijna doel trof. Na een dubieus gegeven corner aan Schijndel in de 2e minuut van de blessuretijd kon Schijndel alsnog scoren en de ruststand op 1-2 brengen.

Na de rust was het wederom Schijndel die fel van start ging. Nu leverde dit al in de 37e minuut meteen de gelijkmaker op. Door onvoldoende ingrijpen van WEC was het Schijndel die met een schuiver in de hoek de 2-2 konden maken. In de 41e minuut belande een vrije trap van Schijndel tegen de lat en werd de rebound over gekopt. WEC ging opnieuw aanzetten en dat leverde in de 47e minuut een nieuwe penalty op. Wederom was het Stef Verhoeven die onderuit werd gehaald en de strafschop opeiste. Ditmaal koos hij voor de andere hoek en nu was de keeper van Schijndel de gevierde man. Hij stopte de penalty en hield Schijndel hiermee in de wedstrijd. Net als in de 1e helft werd ook nu de wedstrijd steeds onvriendelijker. Overtredingen volgde op Niels van de Ven en Joep van Helvoort. De grootste overtreding vond plaats op Wicher Ketelaars die de laatste 18 minuten nog mocht invallen en een goede mogelijkheid had om door te verdediging van Schijndel te glippen. Dit werd voorkomen waardoor de eindstand op 2-2 bleef staan.