WEC O15-1 pakt thuis punt tegen Boekel Sport O15-1

By 18 maart 2017 maart 19th, 2017 Wedstrijdverslagen

Na het verlies van vorige week, had WEC vandaag de nummer 4 uit de kompetitie tegen. Waar in de uitwedstrijd nog met 6-1 werd verloren was het nu de taak om te laten zien dat we in de afgelopen periode ons hebben verbeterd. Dat je sommige dingen al kunt waarnemen in de warming up bleek vandaag wel. Zo onnauwkeurig als deze werd uitgevoerd zo ging de 1e helft ook. De start was zeer rommelig en tot overmaat moest na 10 minuten Tob Odekerken het veld al verlaten. De vooraf al aanwezige liesklachten speelde hem al weer vrij snel op, waardoor Joep van Helvoort al direct in het veld kon invallen. Het 1e wapenfeit van WEC vond plaats in de 15e minuut door een schot van Niels van de Ven wat in de handen van de keeper kwam. Uit de spelhervatting van de keeper van Boekel Sport volgde een snelle counter die door Boekel Sport zeer goed werd uitgespeeld en daarmee de stand op 0-1 bracht. In de 27e minuut was het wederom Niels van de Ven die na goed doorzetten opnieuw probeerde de niet balvaste keeper te passeren. Helaas ontbrak de kracht in het schot waardoor de keeper kon redden. 2 Minuten later kreeg WEC een corner die via Maarten Peeters terecht kwam bij Stef Verhoeven. Zijn voorzet belande op het hoofd van Jens van Heeswijk maar de verdediger van Boekel Sport wist deze op de doellijn te redden. Uiteindelijk was het toch Boekel Sport die de ruststand op 0-2 bracht door in de 34e minuut de bal achter keeper Bjarn Schellekens te krijgen.

Na een kort maar krachtige speech van coach Yannick Santegoeds was het toch de bedoeling om in de 2e helft wat meer werklust en inzet te tonen wilde WEC deze wedstrijd nog punten behalen. Vanaf de start van de 2e helft begon WEC ook veel agressiever. Om aanvallend wat meer te forceren werd in de 45e minuut Fer Heijmans ingezet voor Maarten Peeters. Een minuut later was de aansluitingstreffer al gemaakt. Het was Jens van Heeswijk die de bal achter de keeper van Boekel Sport werkte en de stand op 1-2 bracht. In de 51e minuut kwam WEC op gelijke hoogte. Stef Verhoeven die wist vanaf rechts een strakke voorzet te geven die door Fer Heijmans onberispelijk werd ingeschoten en de stand op 2-2 zetten. WEC kreeg steeds meer de overhand en werkte voor de volle 100% om de 3 punten binnen te halen. Met name Abdi Salah Hersi wist in de 2e helft goed verdedigend op te treden. Bijna gingen die 3 punten nog naar Boekel Sport na een bal van Xavi van Esch. Die zag de bal via zijn voet bijna in de eigen goal gaan. De alert reagerende Bjarn Schellekens haalde deze keurig uit de hoek waarmee de stand met nog 5 minuten te spelen nog in evenwicht was. Ook in de laatste minuten kwam beide teams niet meer tot scoren en bleef de stand op 2-2 staan.

Een mooi gelijkspel wat na de 2e helft voor WEC zeker verdiend was. Met dit extra puntje komt de 8e plaats steeds dichter bij en is de doelstelling van dit team nog duidelijker al behaald. Volgende week de uitwedstrijd tegen Schijndel O15-2. Een mogelijkheid om weer voor de volle winst te gaan.