fbpx Skip to main content

WEC wint derby van VOW

By 4 november 2019Wedstrijdverslagen

WEC heeft de derby tegen VOW met 3-1 gewonnen. Het was een mooie felle wedstrijd waarbij beide ploegen met veel inzet speelden en vaak tot het randje gingen. De jonge en onervaren scheidsrechter had er zijn handen aan vol. Het begin van de wedstrijd was rommelig met enkele zware overtredingen over en weer. Onder andere Youri Verbakel was het slachtoffer van een grove charge die rood had verdiend. De scheidsrechter deed het echter af met geel. Daarna kwam VOW wat beter in de wedstrijd. Nadat keeper Jasper van Oss eerst nog een afstandsschot uit de linkerbovenhoek had geranseld was het toch raak voor VOW. Het was Guus van de Crommert die voor de 0-1 voorsprong voor VOW zorgde. Die voorsprong was van korte duur. WEC kwam beter in zijn spel en het was Youri Verbakel die na een mooie combinatie de gelijkmaker in kon tikken. WEC kreeg daarna nog enkele goede kansen om op voorsprong te komen deze werden niet benut. De ruststand was dan ook 1-1.

Na rust het zelfde beeld. Beide ploegen bleven met veel inzet en passie spelen. Na ongeveer 20 minuten kreeg Alim Kagermanov de bal op de rand van het strafschopgebied en haalde verwoestend uit. Een kanonskogel die de kruising invloog en via de paal in het doel belandde. WEC had haar voorsprong te pakken. Meteen daarna vloog de vlam in de pan. De scheidrechter verzuimde te fluiten voor een overtreding van VOW en uit de hieruit ontstane consternatie kon VOW de gelijkmaker scoren. Nadat de scheidsrechter naar de middenstip had gewezen ging hij toch nog verhaal halen bij de grensrechter van WEC. Op diens advies werd de goal afgekeurd wegens buitenspel. In het opstootje dat daarop volgde kregen twee spelers van VOW ook nog een gele kaart. VOW zocht daarna opnieuw naar de gelijkmaker en speelde in de slotfase extreem aanvallend. WEC kreeg hierdoor veel ruimte en kon daarvan profiteren. Na een prachtig uitgespeelde counter was het Steef Rovers die mooi naar binnen kapte en de bal met links in de linkerbovenhoek poeierde. Het verzet van VOW was daarna gebroken. WEC had haar drie punten binnen. Trainer Stephan Hesemans was tevreden en was vooral content met de inzet die zijn team getoond had. “Een terechte en goede overwinning. Het zat ons wel mee, maar ik vond dat we onszelf in de eerste helft te weinig beloonden. We kregen zeker drie goede kansen op de 2-1, dan voetbal je toch wat makkelijker in de tweede helft.” WEC mag komende week op bezoek bij koploper Nulandia. Een zware opgave maar met de inzet die het team tegen VOW getoond heeft is er van alles mogelijk.