Werklust WEC 5 beloond

By 17 september 2019 september 19th, 2019 Wedstrijdverslagen

Allereerst was er 1 minuut stilte voor ons overleden lid Tonnie van der Mee. Tijdens de afscheidsdienst voor Tonnie werd meer dan € 800 gedoneerd ten bate van de jeugd van WEC. Jeugdvoorzitter Bart van Erp bedankte Tonnie’s dochter met een mooi bosje bloemen voor deze zeer welkome schenking.

De tweede van de zes dorpsderby’s stond op het programma. Weliswaar voor de beker maar we hebben als team toch mooie herinneringen aan het bekertoernooi. Tegen JVC toen de 26ste strafschop ons de finaleplaats kostte en ook afgelopen jaar speelde we een mooie en zeker op het laatst een spannende avondwedstrijd tegen Irene 2. Ook hadden we achterin enkele blessures en ook nog twee afmeldingen dus achterin zaten we krap in de spelers. Vandaar dat Messi voorstopper speelde, had hij bij VOW ook goed gedaan. We startte zonder onze beide topscoorders wat toch een moeilijk besluit was, verleden week de man van de wedstrijd en nu weer gewoon op de bank of met de veteranen meedoen. Ja, dat is het leven bij het vijfde elke zondag zijn er verrassingen. Maar tegen Avanti is toch altijd iets speciaals en we lieten dan ook meteen zien dat we er zin in hadden. We kregen kansen maar het geluk was ons niet gegund. Na een poos kwamen we met 1 – 0 achter. De Gea was kansloos. Onze Justin Bolt had eigenlijk in het belang van het team niet moeten starten al wel we hem ook wel kunnen begrijpen aangezien hij veel keren er niet bij kan zijn. Hij was niet fit genoeg om het dit keer allemaal te belopen en zijn man kreeg toen een zee van ruimte. Dus juichen voor de blauwe mannen van Jan Hellings. Dus gingen we naar de thee met een achterstand. Enkele wissels gedaan en gelukkig konden drie spelers ook nog een halve wedstrijd met de veteranen mee doen zodat ze toch alle 3 een hele wedstrijd konden voetballen.

Het werd spannend we wisten dat een gelijkspel genoeg was. We werkten keihard en er werd op momenten goed gecoacht en zowel op links als rechts werden mooie aanvallen opgezet. Helaas liepen we diverse keren buitenspel waardoor het werk voor niets was gedaan. Het doel is dat onze tegenstanders naar adem moeten happen zoals de eerste 25 minuten in Schijndel en aanvallend voetbal wordt bepaald door wat je doet als je de bal niet hebt. Maar de verdiende gelijkmaker kwam er toch onze Clint die nooit 90 minuten krijgt volgens hem en dan vind ik het mooi om te zien hoe hij reageert. Dus niet als een recreant maar als iemand die wil presteren. Dus dacht Bertje 1 – 1 is genoeg, het middenveld gaan versterken en weer 4-4-2 gaan spelen. Edwin terug er in en ja Clint eruit. Achteraf blijkt toch maar dat de aanval de beste verdediging is. Avanti maakte toch nog de 2 – 1 maar onze vlagger Robbie Bavaria ging op een voortreffelijke manier de discussie met de scheidsrechter aan en het doelpunt werd geannuleerd. Dus eigenlijk is onze Bavaria man de man van de wedstrijd zo zie je maar dat een goede grensrechter heel belangrijk is. Maar toch kwamen we even later weer achter met 2 – 1. Dus met nog enkele minuten te spelen werd Clint er weer ingebracht. Hij had de accu weer opgeladen en wilde Bertje en Patje laten zien dat hij er altijd in moet staan. Misschien had de wissel al zijn adrenaline naar boven gehaald. En ja, Clint liet als beul het vlijmscherpe mes van de guillotine vlak voor het eindsignaal vallen 2 – 2 en Avanti lag er uit en wij bekeren verder. Mannen, de werklust en inzet was fantastisch wel waren er diverse momenten dat het bij ons open lag, misschien nu iets beter verwoord dan toen, maar dat bedoelde Bertje vorige week. We waren gewoon voetballend beter dan Avanti alleen dan kun je nog wel de boot ingaan wat gelukkig niet het geval was. Toch scoren we de laatste minuten veel en zeker als het er om gaat. En nu zie je dat in een poule spelen het doelgemiddelde belangrijk kan zijn en je er altijd voor moet gaan. Ook straks in de competitie. Een beter doelsaldo is eigenlijk 1 punt meer. We hopen op een mooie tegenstander in de tweede ronde. Zondag wacht Blauw Geel voor de competitie. We vertrekken om 09.00 uur.

Bertje