Who’ll stop the (t)rain?

By 30 april 2019 mei 2nd, 2019 Wedstrijdverslagen

Nu de Glamourboys met zevenmijlslaarzen richting het kampioenschap denderen was er voor Vorstenbosch nog een allerlaatste klein sprankje hoop. Heeswijk moest de Glamourtrein stoppen. Maar Bassie had het volste vertrouwen in zijn team, swingend en zingend ging Bassie richting het weekend en de gehele week klonk op industrieterrein de Duin “Who’ll stop the (t)rain”. De Glamourtrein is weer op stoom en staat er de laatste weken weer stralend bij zoals in zijn vroegere jaren met Advocaatje en van Tellingen. Onze technische staf wist wat er geëist werd, een gouden ster, de eerste voor Bassie, Sinterklaassen en de Grote Kees. Voor niets minder waren er dit jaar veel nieuwe spelers aangetrokken en Abramovich had een gouden ster geëist. Zo stond de druk er deze week goed op bij de Glamourboys en Bassie had zijn jongens op zaterdagavond nog gewaarschuwd, vroeg onder de wol, geen drank, geen seks, handjes boven de dekens en snaveltjes toe. Om half negen zondagmorgen vertrok een goed gevulde Glamourtrein met een geselecteerd gezelschap richting Heeswijk, zonder de Grote Kees, op het allerlaatste moment moest hij zich afmelden en ook weer zonder El Gado, onze Blauwe Kat, al weken moet de technische staf het doen zonder hun vertrouwde doelman en ook nu was Jeromeke weer de vertrouwde stand in voor de Adelaar uit de Boomstraat. De Glamourboys begonnen sterk aan de wedstrijd, Bassie en Sinterklaassen hadden met Beertje Bas, de Stoffer, de Fox en de Gazelle een ijzersterk verdedigingswerk neergezet, een waar zelfs Graaf Almericus van Heeswijk bij de bouw van zijn kasteel jaloers op zou zijn geweest. Daarvoor een dynamisch middenveld met Pareltje, Hans Pingel, Angelino en Diamantje en als afleiders voorin Houdini en de Iceman.

Al snel was het vooral eenrichtingsverkeer verkeer richting het doel van Heeswijk. Met man en macht moest Heeswijk in de verdediging om de steeds machtigere Glamourtrein af te kunnen stoppen. Maar het duurde tot halfweg de eerste helft voordat Bassie kon opveren uit de dug-out, het was Houdini die met veel geweld en niemand ontziend het keepersgebied binnen stormde en zich een weg baande richting het doel om daar de bal snoeihard in te koppen. In de verte klonk het fluitje van de scheidsrechter, duwen zij hij toen het rampgebied weer een beetje was hersteld. Bassie en Sinterklaassen vielen teleurgesteld terug op hun zetel in de dug-out en de tenen van Abramovich begonnen zich te krommen. Even later veerde Bassie weer op nu was het Angelino die met een halve volley omhaal de doelman van Heeswijk kansloos liet, en weer klonk het fluitje van de scheidsrechter, buitenspel en weer kon Bassie gaan zitten. Abramovich ontplofte en schreeuwde het uit, woedend stond hij met zijn vlag te zwaaien en alle goden passeerde in snel tempo de revue.

In de tweede helft begonnen Bassie en Sinterklaassen met de zelfde spelers als in de eerste helft, de druk op het doel van Heeswijk was de eerste helft groot en in de tweede helft moest het dan gebeuren. En het was weer hetzelfde spelbeeld, weer waren de Gazelle en de Fox met hun inschuiven een plaag voor middenveld van Heeswijk. Na tien minuten in de tweede helft kwam de bevrijding voor de Glamourboys, het was Pareltje die de zestien van Heeswijk binnendrong en tot twee maal toe aangetikt werd. Penalty, en zoals tegen Irene nam de aanvoerder deze zware taak op zich en liet de doelman van Heeswijk kansloos 0-1. Abramovich stond met een breede glimlach en met twee duimen omhoog richting de scheidsrechter “toppie”. Een golf van trillingen was voelbaar in de broekzakken van de talrijke aanhangers van de Glamourboys, de groene watts-app stond roodgloeiend en de eerste felicitaties gingen richting de technische staf. De moeilijkste horde in de eindfase was bijna genomen. Heeswijk werd meer en meer een speelbal van de Glamourboys en het duurde niet lang voordat het 0-2 stond. Een pass van de Fox richting Agelino bracht deze vrij voor de doelman van Heeswijk maar de topschutter van de Glamourboys gaf de bal breed aan de aanstormende Gazelle en ook nu was de doelman kansloos. Bassie en Sinterklaassen waren tevreden en de zenuwenpees de Grote Kees kon gerust gesteld worden, nog vier te gaan en Bassies droom wordt werkelijkheid.