Wie stopt de Glamourtrein?

Vorige week kwam het bericht via sociale media dat Clown Bassie er de brui aan geeft en heeft besloten te stoppen. Dit deed alarm bellen rinkelen bij de Glamourboys. Zou Bassie echt stoppen? Maar het duurde niet lang of het echte bericht kwam binnen dat niet Bassie stopte maar de echte Clown Bassie, de partner van Adriaan. Gelukkig bleek het een misverstand en was de technische staf weer gerustgesteld. Een zucht van opluchting ging door de Glamourtrein, het bleek een misverstand. En zo stond Bassie deze week weer gewoon op de Glorie, met zijn notitieboekje in zijn binnenzak te wachten op Abramovich. Maar wat was en met de Glamourboys gebeurd tijdens de afwezigheid van Abramovich, negen punten in drie wedstrijden. Zou Abramovich de zwakste schakel zijn in de Glamourtrein. En waren die peperdure investeringen in nieuwe spelers dan ook wel nodig? Moest er wel geïnvesteerd worden? Maar nog voordat Abramovich hier een antwoord op had stond Bassie al te zwaaien met zijn gouden boekwerk. Maar het was niet alleen Abramovich die de druk op zich voelde toenemen. Ook de Strijker, onze grote tovenaar uit Eerde, voelde zich niet zeker meer van zijn positie. De negen punten in drie wedstrijden en een geoliede voorhoede in de laatste weken brachten zijn positie ter discussie en nu moest hij noodgedwongen zijn voetbalschoenen ter hand nemen om zijn hachje te kunnen redden. Bassie en Abramovich hadden de grote Tovenaar de laatste weken niet meer gemist en zijn naam werd al een tijdje niet meer genoemd in de plannen van Bassies Glamourboys 2.0. En zo stonden Abramovich en de grote Tovenaar met zweetoksels en klamme handen op het zwart gekleurde veld van Avesteijn.

De zenuwen gierden door hun lichaam, hun adrenaline kwam in hoog tempo vrij, hun overlevingsmechanisme stond op scherp en de cortison spiegel stond hoog, het hongergevoel naar een overwinning was aanwezig. En het duurde niet lang of de Glamourboys kwamen op voorsprong, een voorzet van de Zwerver werd door de verdediging van Avesteijn verkeerd beoordeeld en het was de Tovenaar uit Eerde die de bal verwoestend in de lange hoek inschoot. Een fontein vol tranen van blijdschap en een zucht van verlichting ging door het lichaam van de Strijker. De orakel kaart uit de boodschappen van Aradia had haar werk gedaan. Het geluk was weer aan de zijde van de Tovenaar. De Glamourboys werden sterker en het duurde niet lang of de voorsprong werd verdubbeld. Een lange bal van de Gazelle die normaal alleen maar met een satellietplaatsbepalingssysteem op de millimeter nauwkeurig gegeven kon worden gaf Bombardo de vrije ruimte. En met een verwoestend schot was de doelman van Avesteijn kansloos. Gelukkig voor de Glamourboys was El Gado deze week weer de reddende engel als het even tegen wil zitten. Zzijn lichaam heeft het anders wel zwaar gehad in zijn eerste jaar bij de Glamourboys en snakt nu naar het einde van de competitie. Zijn reis naar de grote hoogtes heeft nu toch zijn tol geëist en de Blauwe Kat is aan het einde van zijn seizoen, zijn negen levens waren bijna geteld.

In de tweede helft werd het spel van de Glamourboys slordiger en kwam Avesteijn beter in hun spel, maar het waren toch de Glamourboys die wisten te scoren, een voorzet van Hans Pingel werd door Bombardo hard in het net gekopt, helaas werd dit terechte doelpunt afgekeurd en uit de rebound was het Avesteijn dat tegen scoorde, een klein foutje van de man van zes miljoen en zes maal speler van de week. El Gado. Even waren zijn gedachte er niet bij en werd zijn gps, zijn gegeneraliseerde pijnsyndroom hem even te veel, een angstdruppel liep langzaam van zijn wenkbrauw over zijn oogkas en en spatte in zijn oog uiteen. Het licht werd gebroken en een kleurenblindheid was het gevolg 1-2. Maar ook nu had Avesteijn niet lang plezier van hun tegendoelpunt het was weer Bombardo die werd gelanceerd en met een prachtige voorzet was het Pareltje  die de 3-1 binnen knikte. Avesteijn leek verslagen en Bassie ging lekker onderuit zitten genieten van een Glamourtrein die bezig was om twaalf punten in vier wedstrijden gaan te behalen. De Glamourboys straalden van zelfvertrouwen en de nodige zweetdruppels begonnen een goddelijke aureool boven hun hoofd te zweven, goud gekleurd door steeds sterker wordende ochtend zon. Maar ook nu was het Avesteijn dat weer snel terug in de wedstrijd kwam en weer was El Gado verslagen, een hoge bal ging richting de tweede paal en slecht mee verdedigen was hier de oorzaak van 3-2.  De bom ontplofte op dit moment bij Stoffertje en een woede uitbarsting ging richting zijn medespelers. Maar nu kreeg ook Bassie het Spaans benauwd en een grote dosis zweetdruppels veranderde in angstzweet en het duurde niet lang of de eerste angstdruppels gingen richting zijn bilnaad. Nog een maal wist de Glamourtrein zich te herstellen en met een splijtende pass op Bombardo wist de Gazelle zich te kronen als man van de wedstrijd 2-4. Het tij was nu snel gekeerd en Huub Strijkijzer was alweer verleden tijd, nee nu was het de Gazelle die deze week de veren toegestoken kreeg door Bassie en Abramovich en daar wou de Gazelle graag even voor buigen om zich laten kronen. Gracieus liep de Gazelle met zijn snuit omhoog tussen Bassie en Abramovich van het warme en zwarte  speelveld, hij voelde zich als een haan die dacht dat de zon was opgegaan om hem te laten kraaien. En als de King of the jungle liep onze Gazelle richting de grote roze wolk  maar hier was alleen maar plaats voor Bassie, Sinterklaassen en de Grote Kees.