Winst voor WEC 2 tegen Ollandia

By 24 september 2018 Wedstrijdverslagen

In de stromende regen mocht WEC 2 in de competitie thuis starten tegen Ollandia 2. Een team waar WEC ook vorig jaar moeite mee had, ondanks het verschil in de ranglijst aangaf. WEC opende wat moeizaam. Het was Niels van der Looij die met een breedtepass in zijn eigen verdediging bijna in zijn eigen goal scoorde. Met alle geluk van de wereld viel de bal tegen de paal aan en hoefde keeper Jasper van Oss de bal niet uit het net te halen. In de 19e minuut wist WEC wel te scoren en nu aan de goede zijde. Een ingooi van Roel van Wordragen kwam bij Carlo van Nuland. Deze draaide prima open en bereikte met een steekpass Brian Pijnappels. Zijn schot werd half gekeerd door de keeper en de alerte Stein van der Plas wist hier wel raad mee en ronde het prima af, waarmee de stand op 1-0 kwam. Mede door de regen en het zware veld werd het een wat rommelige wedstrijd. Het was Ollandia die in de 41e minuut hier het best mee omging. Na wat fouten in de verdediging bij WEC was het Ollandia die de bal met een droge knal keurig in de kruising schoot en daarmee weer op gelijke hoogte kwam met WEC. Lang kon Ollandia hier niet van genieten. Drie minuten later was het wederom Brian Pijnappels die met een assist Stein van der Plas bereikte. Wederom ronde hij dit goed af en bracht de ruststand hiermee op 2-1.

In de 2e helft bracht coach Roel van Wordragen Mark van Os in het veld voor Stan van der Meerakker. WEC ging wat aanvallender van start en al in de 53e minuut kreeg Mark van Os de bal. Met een prima actie bracht hij Brian Pijnappels in stelling die ditmaal zelf het net vond en de 3-1 maakte. Twee keer een assist en zelf een doelpunt. Een fantastisch resultaat. De licht geblesseerde Roel van Wordragen werd in de 59e minuut vervangen door Thomas de Veer, die het laatste half uur prima verdedigend werk leverde en geen problemen ervaarde met het natte gras. Na 68 minuten konden ook de van een blessure herstelde Lex Rovers en Tijn van Aarle hun kwaliteiten laten zien. Carlo van Nuland en Paul van den Heuvel mochten de dug-out opzoeken. Ollandia begon wat meer aan te zetten en dat leverde wat gevaarlijke momenten op voor de goal van Jasper van Oss. Ollandia wist toch nog een keer te scoren en maakt in de 81e minuut de 3-2. Het laatste grote gevaar kwam van de goed ingevallen Tijn van Aarle. Vanuit de counter kon hij oprukken richting het strafschopgebied. Zijn schot belandde op de bovenkant van de lat.

Hiermee bleef de stand op 3-2 en ging de eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen naar WEC 2. Een goede start voor een mooi seizoen, waarin de spelers een steeds hechtere groep begint te worden wat op het veld en in de dug-out al goed zichtbaar is.