Zevenklapper voor WEC 2 tegen DVG 3

De voorlaatste wedstrijd voor de winterstop was thuis tegen DVG uit Liempde. Na de toch wel teleurstellende 0-0 van vorige week in Olland, nu de mogelijkheid om te revancheren.
Met Luuk Theunissen weer in de gelederen, die na zijn blessure weer zijn speelminuten kon maken, trad WEC met gastspeler Thomas van der Sangen van JO19-1 met een fanatieke groep aan. WEC zette vanaf het begin direct druk en dat leverde na 5 minuten al het eerste gevaar op. Het was Danny van Kessel die met een volley op doel kon schieten. In de 8e minuut kreeg de goed spelende Ryan Mutsaars de bal in het strafschopgebied. Een speler van DVG die liep Ryan Mutsaars vol in de rug waarna er door scheidsrechter Ad Spierings direct na de stip werd gewezen. Carlo van Nuland wist deze penalty goed te benutten en daarmee de stand van 1-0 op het scorebord te zetten. Een goede motivatie voor de spits van WEC, die toch al weer anderhalve maand niet tot scoren kwam. Na 16 minuten spelen kreeg Carlo van Nuland de bal aangespeeld aan de rechterzijde van het veld. Hij passeerde de verdediger en wist met een droge knal ook de keeper van DVG te verschalken en daarmee de 2-0 aan te tekenen. Drie minuten later was het Ryan Mutsaars die wederom een kans kreeg. Nu stond de keeper voor hem in de weg om zijn goaltje mee te pikken. In de 24e minuut was het zover. Carlo van Nuland liet zien dat hij scherp was. Zijn 3e goal en de hattrick was een feit en bracht de ruststand hiermee op 3-0.

Na de rust kwam Tijn van Aarle in het veld voor Luuk Theunissen die zijn eerste 45 minuten met goed resultaat heeft kunnen volbrengen. WEC begon weer sterk en DVG had steeds meer moeite om de bal in de ploeg te houden. Onder leiding van Roel van Wordragen en Jochem Dissel werden de spaarzame momenten van DVG in de kiem gesmoord. Het duurde ook maar 7 minuten in de 2e helft of de 4-0 stond op het scorebord. Dit keer was het Lex Rovers die met een fraai schot de keeper verschalkte. In de 62e minuut konden Stan van der Meerakker en Danny Marra aanvallend de druk verder opvoeren. Zij kwamen in het veld voor respectievelijk Carlo van Nuland en Wout Maas. In de 65e minuut was het Lex Rovers die op rechts de vrijheid kreeg en met speels gemak zijn verdediger met een panna het bos in stuurde. Het hieruit volgende schot verdween ook achter de keeper van DVG waarmee de stand op 5-0 kwam. De dirigent op het middenveld Thomas Bolink liet zijn waarde weer zien en strooide met mooie passes. Thomas van der Sangen was in deze periode met een aantal schoten helaas net niet succesvol. In de 80e minuut kwam een stiftje van Thomas Bolink over de verdediging tussen Stan van der Meerakker en Lex Rovers. Laatstgenoemde wist de uitkomende keeper te verschalken en ook daarmee in deze wedstrijd een hattrick te maken en de stand op 6-0 te brengen. Zes minuten voor het einde kon Stan van der Meerakker niet achterblijven als spits. Ook hij wist, na wederom een assist van Thomas Bolink, het net te vinden en daarmee het weer functionerende scorebord te testen en de eindstand van 7-0 hier op te zetten.
Een uitstekende overwinning met een mooi doelsaldo leverde hierdoor een mooie gedeelde 2e plaats op in de competitie. Volgende week de belangrijke uitwedstrijd tegen Mariahout 3. De laatste competitiewedstrijd voor de winterstop met aansluitend de week daarna nog de bekerwedstrijd.