fbpx Skip to main content

Zwaarbevochten punt voor WEC 1 tegen Avesteijn

By 19 maart 2017Wedstrijdverslagen

Na een weekend waar WEC als 13e club vrij was, stond de uitwedstrijd tegen Avesteijn op het programma. Een ploeg die nog volop meedoet voor de bovenste plaatsen. Avesteijn had WEC in eigen huis meteen onder druk. In de 10e minuut had de ploeg uit Dinther de eerste grote kans. De kopbal mistte echter de nodige precisie. Een minuutje later keek WEC alsnog tegen een achterstand aan. Na te slap ingrijpen in de defensie had de spits van Avesteijn de hoek voor het uitzoeken. Hij maakte geen fout en tekende de 1-0 aan. Vijf minuten later kon WEC wat terug doen. Een hoekschop werd afgeslagen waarna verdediger Milan Santegoeds de bal oppikte en strak op doel schoot. Onderweg werd de bal geblokt waarmee het gevaar voor Avesteijn geweken was. Weer vijf minuten later leek Avesteijn de voorsprong uit te gaan breiden maar ditmaal ging de schuiver voorlangs.

Net voor rust was Rob van de Ven nog gevaarlijk voor de ploeg uit Wijbosch. Vanuit de draai schoot hij op goal. De keeper van Avesteijn kon nog een hand tegen de bal krijgen en zo de gelijkmaker voorkomen.In de tweede helft ging WEC eindelijk wat feller voetballen en werd daardoor de bovenliggende partij. Na een kwartier hing de rechtsback van Avesteijn aan het shirt van Yoeri Verbakel. Er volgde een opstootje waarna de scheidsrechter beide spelers de gele kaart toonde. Dit was de tweede voor de nummer 2 van Avesteijn, die dan ook het veld kon verlaten.Met een man meer zette WEC aan om de gelijkmaker te forceren. Toch waren in het begin de beste kansen voor Avesteijn. Met een kopbal op de paal, een inzet die door keeper Luuk Santegoeds kon worden gekeerd en een bijna eigen goal in de WEC-defensie was Avesteijn dicht bij de 2-0.Pas in de 43e minuut kwam WEC langszij. Een ingooi vanaf de rechter zijkant werd door iedereen gemist en belandde voor de voeten van de ingevallen Mark van Os. Van dichtbij rondde hij beheerst af, 1-1.Ver in de blessuretijd volgde een vergelijkbare situatie. A-speler Julian van Thiel gaf een voorzet die door iedereen gemist werd en wederom voor de voeten van Mark van Os viel. Hij haalde direct uit maar deze keer kon de keeper zijn inzet nog pareren. Nog een paar minuten verder in blessuretijd bereikte Kaunda Leermakers Gijs van de Boogaard. Die haalde knap uit maar de bal werd aangeraakt door een Avesteijn-speler. Een hoekschop voor WEC dacht iedereen maar de scheidsrechter vond het mooi geweest en floot het eindsignaal.

WEC moest genoegen nemen met een punt en zag een paar ploegen op de ranglijst langszij komen. Het wordt weer de hoogste tijd voor een overwinning om niet naar beneden te hoeven gaan kijken. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Mariahout.