fbpx Skip to main content

Dit was vrijwilligersfeest 2024

By 30 juni 2024juli 2nd, 2024Algemeen

Met de start van een zonnige zaterdagmiddag heeft het bestuur van WEC gisteren hun vrijwilligers een gezellige middag en avond cadeau gedaan. Met de start van de activiteit konden een 40 deelnemers onder toeziend oog en begeleiding van Bas van de Burgt handboogschieten. Hierin werd de roos geraakt maar ook het bord om de schietschijf was aardig voorzien van gaten. Daarnaast was het fanatisme goed aanwezig bij het cornhole spel en op de jeu de boulebaan. Na deze activiteiten kregen de aanwezige vrijwilligers, de groep is ondertussen gegroeid naar een 65 personen, friet, broodjes hamburger en alle overige snacks wat geregeld is via Pieperz uit Veghel. Nadat de zon langzaam achter de donkere wolken verdween en de eerste regendruppels vielen kon voorzitter Bart van Erp in onze eigen kantine een woordje richten aan alle aanwezigen. Startend met een dank voor iedereen die afgelopen jaar zich voor de vereniging heeft ingezet. Daarnaast welkom aan onze 4 ereleden Jo Gevers, Cor van de Burgt, Ad Spierings en erevoorzitter Sjaak Pijnenburg.

Hoogtepunt is de jaarlijkse onthulling van de kanjer van het jaar.

Dit jaar een man die al verschillende jaren meeloopt binnen de club in verschillende functies. Voor WEC zat hij al in het verenigingsleven bij FC Hermalen. 24 jaar geleden aangemeld als lid, en werd meteen jeugdleider, iets wat hij tot op vandaag nog steeds doet. En dat zonder dat hij een zoon of dochter bij de club heeft spelen. Sinds zijn vervroegd uittreden bij de gemeente is hij ook lid geworden van de maandagochtend werkploeg, en zit hij in de commissie accommodatie beheer. Daarnaast is hij mede belast bij de belijning van de velden, afgelastingen en is hij aanspreekpunt voor het onderhoud naar de gemeente toe, voor de velden. Hij gaat op vrijdagochtend mee op pad als de prijzen worden verdeeld van de Schijndelse Bingo, en maakt hij als een soort Gaston vele mensen blij. De man gooit ook graag een jeu de boule balletje, op de mede zelf aangelegde boule baan bij WEC.

Onzer kanjer is dus overal inzetbaar en we kunnen altijd een beroep op hem doen. Het ging hierbij natuurlijk om Frans van den Bergh. Met een oorkonde, een cadeaubon een bos bloemen voor zijn vrouw werden ze in het zonnetje gezet. Binnenkort zal Frans ook een jaar lang op de banner in de kantine te bewonderen zijn.

Het laatste woordje van dank was nog voor Truus Pijnenburg die niet alleen op deze dag maar ook het afgelopen jaar weer voor heeft gezorgd dat we in een mooie schone omgeving onze drankjes hebben kunnen bestellen.