Kunstgras

By 21 september 2018 Algemeen
Beste voetballers, ondanks dat het nieuwe kunstgras aan de eisen van de KNVB voldoet wil het gras bij bepaalde weersomstandigheden nog wel eens glad zijn. De gemeente Meierijstad en de leverancier van het veld doen er alles aan om dit zo spoedig mogelijk op te lossen.

Waar we wel wat aan kunnen doen is het volgende, gebleken is dat een aantal spelers nog steeds gebruik maakt van speciale kunstgrasschoenen. Deze zijn voor het nieuwe veld niet optimaal. Aangeraden wordt om normale voetbalschoenen met vaste noppen te gebruiken.
Onze velden zijn eigendom van de gemeente Meierijstad. De gemeente Meierijstad verhuurt deze velden aan WEC en het is de gemeente die bepaalt hoe en hoe vaak een veld gebruikt mag worden. Door de droogte van de afgelopen zomer is veld 2 er erg slecht aan toe. Aangezien er heel veel elftallen zijn die hun competitiewedstrijden op veld 2 af moeten werken is het van belang dat dit veld in redelijke staat blijft. Dit is ook de reden dat veld 2 zelfs onder goede omstandigheden maar af en toe gebruikt mag worden om op te trainen. Maar op dit moment helemaal niet.
Er is op dit moment sprake van overmacht waar WEC als voetbalvereniging helemaal niets aan kan doen. We zijn dagelijks met de gemeente in overleg over verbeter voorstellen. Wij vragen hiervoor dan ook begrip. Tot dat moment zullen we rekening met elkaar moeten houden. Het kan niet zo zijn dat we veld 2 nu kapot spelen en dat de overige teams de rest van het seizoen geen fatsoenlijk veld meer hebben om hun competitiewedstrijden op te spelen.

Bestuur R.K.S.V. W.E.C.