Nieuwjaarsboodschap van de voorzitter

By 1 januari 2021 Algemeen

Beste leden van WEC , graag wil ik als voorzitter via deze weg het woord richten aan iedereen die maar op enigerlei wijze betrokken is bij onze mooie club WEC. Normaal gesproken zou ik op de nieuwjaarsreceptie een woordje tot jullie richten. Echter de nieuwjaarsreceptie die traditiegetrouw op de eerste zondag na nieuwjaarsdag gehouden wordt is nu niet mogelijk. Graag kijken wij op die dag terug  op wat er het afgelopen jaar de revue is gepasseerd en heffen we het glas op een nieuw mooi en sportief jaar.

Op deze dag huldigen we normaal ook de jubilarissen die 25,  50 of zelfs al langer lid zijn van onze mooie club. Helaas is het dit jaar door de corona pandemie niet mogelijk om deze receptie te houden en zullen we ook onze jubilarissen op een later tijdstip moeten huldigen. Maar ik wil ze wel al vast met naam noemen. Er zijn dit jaar 3 leden 25 jaar lid namelijk Roy Verbakel, Kamiel Bekkers en Nick van de Wiel. Namens het bestuur wil ik jullie alvast feliciteren met dit jubileum en zullen we jullie bij de eerste beste gelegenheid alsnog in het zonnetje gaan zetten.

Terugkijkend kunnen we stellen dat het een moeilijk jaar is geweest waarin we sinds maart al in de greep zijn van het virus. Vele wedstrijden zijn afgelast en competities zijn compleet stilgelegd. De kantine en kleedlokalen moesten op slot en trainen mocht alleen door de jeugd. Even leek het de goede kant op te gaan en mocht er weer gevoetbald worden. De kantine kon weer open. Wat was dat gezellig op de donderdagavonden met een vol terras. Helaas kwam het virus weer terug en moesten we weer alles stilleggen en zijn we weer terug bij af. Alleen de jeugd mag nog komen trainen.

Ik denk dat iedereen intussen wel iemand kent in zijn familie, buurt of vriendenkring die geraakt is door het virus. Dat brengt toch een hoop spanning en onzekerheid met zich mee. De huidige lockdown hakt er bij veel mensen stevig in. Denk daarbij aan de ouderen onder ons maar ook jongeren die geen kant op kunnen en maar zeer beperkt met elkaar mogen omgaan om de besmettingen terug te dringen. Veel sterkte daarmee!

Het afgelopen jaar hebben we ondanks alles op veel vrijwilligers een beroep hebben kunnen doen en willen die dan ook bedanken voor hun inzet. We hopen dat de kerstpakketten als dank daarvoor goed zijn ontvangen.

Na 2 jaar op non-infill kunstgras te hebben getraind is dit afgelopen zomer uiteindelijk toch vervangen door kunstgras met kurk-infill. Hier zijn we na 2 jaar van testen, wikken en wegen wel heel erg blij mee en kunnen ook de senioren op een goed veld hun training afwerken. Tevens hebben we het veld voorzien van Led-verlichting en op het hoofdveld is de verlichting vervangen door die van het kunstgrasveld.

We zitten niet stil bij de club. Nu alleen de jeugdafdeling mag doorgaan met trainen kijken we voorzichtig al vooruit op het nieuwe jaar. We hebben na het aangekondigde vertrek van Stephan Hesemans als hoofdtrainer al weer een nieuwe trainer binnengehaald, namelijk Henry van Wanrooij. Hier zijn we natuurlijk ontzettend blij mee. We krijgen een  trainer in huis die geen onbekende is van de club, de historie van de club kent en het WEC-gevoel in zijn bloed heeft. Voor het zover is hopen we natuurlijk dat beide trainers nog een mooi half seizoen kunnen spelen voordat de trainerswissel komt.

We kijken vooruit naar een nieuw jaar wat nog vol onzekerheden is maar we hopen dat mede door de beginnende vaccinaties er weer meer mogelijk zal worden op en rondom de velden bij WEC. Zo hopen we dat we weer sportieve successen kunnen behalen op het veld en dat we die dan mogen vieren tijdens de derde helft in de kantine.

We wensen iedereen een voorspoedig en sportief mooi nieuw jaar. Hopelijk met vele mooie hoogtepunten. Maar het belangrijkste is vooral: “blijf gezond””!!

Bart van Erp
Voorzitter R.K.S.V. W.E.C.