fbpx Skip to main content

Kerstwens van de trainer

By 21 december 2022Algemeen

Op een willekeurige speeldag loop je het sportcomplex van WEC binnen en is de eerste gang naar de kantine, waar de koffie ruimschoots aanwezig is. Observerend is alles weer prima in orde. De spelers druppelen binnen en bestellen hun drankje of wachten af aan een tafeltje of aan de bar.

De trainer die de spelers meeneemt naar de kleedkamer, die ook nu weer volledig schoon op hun wacht. Hun wedstrijd vangt aan en ik observeer de spelers. Na 45 minuten zoeken de elftallen de kleedkamers weer op en is het de gewoonte om een bakkie thee te nemen die alweer klaar staat. De supporters zoeken de kantine op, zo mooi om te zien dat de vrijwilligers die in 15 minuten een grote toeloop moeten zien te verwerken. De keukenploeg staat onder hoogspanning, maar slaat zich er voorbeeldig doorheen. Een enkeling die moppert dat het te lang duurt… Het barpersoneel wat ook oog heeft voor de kinderen die net boven de bar uitkomen en ook aan hun een drankje – snoepje willen aanbieden. Langzaam stroomt de kantine weer leger en leger.

De 2e helft vangt aan en de vrijwilligers in de kantine ruimen het achtergelaten afval op en zorgen ervoor dat ook na de wedstrijd de kantine weer toegankelijk is. Na 90 minuten voetbal herhaalt alles zich weer. Supporters die de kantine opzoeken, spelers die de kleedkamer opzoeken voor de verkwikkende douche. Alles tot in de puntjes geregeld door vrijwilligers die een club nodig blijft hebben. Spelers die vanuit de kleedkamer de kantine opzoeken voor een drankje en een hapje en om uiteraard het commentaar van diverse fanatieke supporters aan te horen.

Rond 19.00 uur komt aan deze zondag weer een eind en ook de vrijwilligers gaan vermoeid maar voldaan naar huis. Een club kan niet zonder deze mensen en zal ze altijd nodig blijven hebben. Na het weekend is het als vanzelfsprekend dat de kleedkamers weer schoon zijn, de kantine ook weer spic en span is en dat de velden weer opnieuw geprepareerd zijn. Ieder jaar is er een, tot in de puntjes, verzorgde avond voor al deze vrijwilligers die dan weer door de club beloond worden.

Kan het mooier????????????

Langs deze weg willen wij iedereen die WEC een warm hart toedraagt, prettige kerstdagen en gezond, plezierig, sportief 2023 toe wensen.
Henry, Randy. Romy en Ryan van Wanrooij en natuurlijk mijn kleine broer Leon