Opleiding verenigingsscheidsrechter voor meisjes/vrouwen

By 2 maart 2018 Algemeen

Onlangs vond de kick-off plaats van de campagne #ZIJFLUITTOP. Deze campagne is een initiatief van NOCNSF en is een samenwerking tussen zeven sportbonden. Het doel van de campagne is om arbitrage meer onder de aandacht te brengen onder vrouwen en om te laten zien dat vrouwen ook super goed kunnen fluiten.

Dit filmpje is voorafgaand van de campagne gemaakt: https://youtu.be/5TYK9D9eD-8

KNVB scheidsrechters Shona Shukrula, Franca Overtoom en Lizzy van der Helm werkten hieraan mee. De KNVB omarmt deze campagne en zet zich op verschillende manieren in om meer vrouwen te betrekken bij de arbitrage. We willen onder andere door verschillende filmpjes en artikelen op internet huidige vrouwelijke scheidsrechters in de spotlights zetten. Bijvoorbeeld scheidsrechter Lizzy van der Helm. Zij floot slechts vier jaar geleden haar eerste wedstrijd en is heel snel doorgestroomd naar de top. Nu fluit zij al de eredivisie vrouwen en de 3e klasse van de mannen. Houd social media in de gaten, er wordt nog een gaaf filmpje over haar gepubliceerd!

Om meiden en vrouwen enthousiast te maken voor het scheidsrechtersvak gaan we een aantal opleidingen verenigingsscheidsrechter GRATIS organiseren speciaal voor meiden en vrouwen. Een van deze opleidingen willen we graag in de omgeving van Venlo organiseren. Aan jou de vraag om deze mail binnen de club te verspreiden onder de meiden/vrouwen teams en andere eventueel geïnteresseerden. Zou het niet gaaf zijn dat er bij elke club ook vrouwelijke scheidsrechters op de velden schitteren?

Informatie over de opleiding verenigingsscheidsrechter kunt u/je vinden op: https://www.knvb.nl/assist/assist-scheidsrechters/opleidingen/verenigingsscheidsrechter

P.s. Een inspirerend filmpje over scheidsrechter Shona Shukrula: https://www.youtube.com/watch?v=km8KQEgkd9o

Enthousiast geworden en wil je je direct inschrijven? Dat kan! Via deze link: https://knvb-digitaal.sportlink.com/activitydetails.jsp?activityid=12568571

LET OP: deze opleiding is uitsluitend voor meisjes/vrouwen!!!