WEC 2 verovert koppositie na winst op Rhode 4

Afgelopen zondag moest WEC 2 thuis aantreden tegen Rhode /van Stiphout Bouw 4 uit Sint Oedenrode. Om bovenin goed mee te blijven draaien was een overwinning op eigen terrein van groots belang.

Om bovenin goed mee te blijven draaien was een overwinning op eigen terrein van groots belang. Dat WEC er zin in had bleek al na 4 minuten. Na een overtreding kon Luuk Theunissen de vrije trap, nadat die werd afgelegd door Thomas Bolink, achter de keeper van Rhode werken en de score op 1-0 brengen. De tot dan goed spelende Wout Maas zat het wederom niet mee. In de 13e minuut kreeg hij een trap tegen zijn enkel en moest geblesseerd het veld verlaten. Danny van Kessel was zijn vervanger. Negen minuten later was er wederom een felle overtreding van Rhode. Ditmaal op Max van der Oest, die door de scheidsrechter met een gele kaart werd bestraft. WEC bleef de aanval zoeken en dat leidde in de 24e minuut tot de 2-0. Arne Donkers wist zich keurig vrij te spelen en daardoor de mogelijkheid te creëren om te schieten. De keeper zat hier niet goed bij waardoor de bal in de goal verdween. Twee minuten later was er een prachtige actie van Niels van der Looij die de bal aan de vrijstaande Carlo van Nuland speelde. Zijn voorzet werd door Thomas Bolink net gemist. Na 33e minuten was het Arne Donkers die ditmaal de bal voorgaf op Teun Vermeer en dit op de doellijn prima afrondde en de stand op 3-0 bracht. Een minuut later belande een vrije trap van Thomas Bolink op het hoofd van Max van der Oest die rakelings over kopte. In de 39e minuut was het uiteindelijk Rhode die keeper Jasper van Oss kon verschalken. Het slecht verdedigend schot kon door de rechtsbuiten van Rhode in de bovenhoek van de goal worden geschoten, waarmee de ruststand op 3-1 kwam.

Na de theepauze begon WEC met dezelfde elf als van voor de rust. De wedstrijd bleef op en neer gaan zonder ook echte kansen voor beide teams. Na 5 minuten kreeg Carlo van Nuland wat klachten waardoor Stan van den Meerakker de spitspositie mocht overnemen. In de 55e minuten kreeg Teun Vermeer een knie vol in zijn zij waar geen overtreding voor werd gegeven. Met flinke pijn moest hij het veld verlaten en kon Lex Rovers zijn positie overnemen. Na 60 minuten mocht ook Jordi van den Burgt zijn opwachting maken voor Danny van Kessel. Een minuut later was er de eerste gevaarlijke doelpoging van WEC na rust. Een schot van Arne Donkers werd door Stan van den Meerakker in buitenspelpositie achter de keeper van Rhode geschoten, waardoor de stand ongewijzigd bleef. Toch kwam WEC op een 4-1 voorsprong na 67 minuten. Een fantastische dieptepass van Jeroen Wouters kwam terecht bij Arne Donkers die zijn 2e goal van de middag kon maken. Nadat Rhode vanwege herhaaldelijk protesteren al 2 spelers met een gele kaart zagen vertrekken kon WEC in de 75e minuut na een vrije trap van Thomas Bolink de 5-1 maken. Het was Max van der Oest die de bal kon doorkoppen en daarmee Stan van der Meerakker zijn 7e goal van het seizoen kon laten maken. In de 81e minuut was het ditmaal de keeper van Rhode die redding bracht op een hard schot van Jordi van den Burgt. Twee minuten later werd Luuk Theunissen van achteren hard tegen zijn enkel geschopt door een speler van Rhode. Deze probeerde verhaal te halen bij de speler van Rhode waarna de wedstrijd dreigden te escaleren. Rhode die de hele 2e helft al agressief reageerden naar WEC en de scheidsrechter gingen hierop richting Luuk Theunissen die zich uiteindelijk goed inhield. Voor de scheidsrechter was dit het moment om de wedstrijd af te fluiten waardoor WEC opnieuw een overwinning kon bijschrijven.

Een resultaat waarmee WEC de 1e plaats in de kompetitie in handen heeft. Een plek die de komende twee wedstrijden met een goed resultaat tegen concurrenten Schijndel en UDI ’19 kan worden behouden.